Klenovčan rozvíjal svoje nadanie v D. Strede. Bobrovský naskočí do seniorského futbalu

Filip Bobrovský
Filip Bobrovský v popredí

Nadaný futbalista z Klenovca uzavrel jednu etapu kariéry a čaká na neho nová. Každopádne tá dôležitejšia. V mládežníckych kategóriách Filip Bobrovský ukázal, že je perspektívnym hráčom. Potrebuje to však potvrdiť aj medzi seniormi. Vo farbách FC DAC 1904 Dunajská Streda si odkrútil rozlúčkovú sezónu v dorasteneckej kategórii. „Z môjho pohľadu bola vydarená. Mrzí ma jedine to, že sme neskončili vyššie v tabuľke. Pre mňa osobne to bola najlepšia sezóna v dorasteneckom veku,“ povedal pre vobraze.sk Filip Bobrovský. Ako dodal, väčšinou nastupoval na poste defenzívneho záložníka, ale v niektorých zápasoch hral aj na pozícii ofenzívneho záložníka, či stopéra. „Hral som tam, kde ma tréner Juraj Gombár potreboval,“ poznamenal. Dal jeden gól. Dunajskostredské mužstvo obsadilo v prvej lige piate miesto.

V úvode jarnej časti v zostave chýbal. „Súviselo to s vážnym zranením, kvôli ktorému som podstúpil aj operáciu na ľavom chodidle, kde mám doteraz šrób,“ ozrejmil s tým, že celkovo však hodnotí tento ročník pozitívne. A to aj napriek tomu, že DAC mal väčšie ambície. „Pokazili sme si to v zápasoch, v ktorých sme mali získať tri body. Boli sme dobrý kolektív. Poslednú sezónu v doraste som si užil,“ skonštatoval osemnásťročný Bobrovský, ktorý začínal s futbalom v hnúšťanskej Iskre.

Premiéry v seniorskej kategórii sa zatiaľ nedočkal. Už na jeseň očakával, že by ju mohol zažiť v druholigovom Šamoríne. Ten je farmou fortunaligovej Dunajskej Stredy. „Nie som sklamaný z toho, že som zatiaľ nenastúpil na súťažný zápas medzi seniormi. Prišlo do toho aj to moje zranenie. V klube držali našu devätnástku pokope, aby sme skončili čo najlepšie. S áčkom som však trénoval. Snažím sa sústrediť na seba a čo najlepšie sa pripraviť na mužský futbal. Tá šanca príde a budem sa jej musieť chytiť,“ uviedol Filip Bobrovský. Na Žitnom ostrove účinkuje od leta 2018. Do DAC prestúpil z Jupie FŠ M. Hamšíka. Medzi jeho hráčske zastávky patrí aj Podbrezová. V reprezentačnom tíme do 17 rokov si pripísal na konto tri štarty. Bol na kontrolných zrazoch reprezentačnej osemnástky i pätnástky.

Momentálne Filip Bobrovský oddychuje a zvažuje možnosti. Nateraz nie je jasné, kde bude pôsobiť v novom ročníku. „Rozhodujem sa, čo bude pre mňa najlepšie,“ tvrdí. Bobrovský zdôraznil, že prioritou je pre neho hrávať a presadiť sa v prvej, či druhej lige na Slovensku, alebo v zahraničí. „To už bude závisieť odo mňa, ako sa rozhodnem spolu s mojím hráčskym agentom. Podľa toho, čo bude pre mňa najlepšie,“ doplnil.

Filip Boborovsky

Zdroj: vobraze.sk, foto: album F. Bobrovského