Klenovčan Bobrovský napreduje v Dunajskej Strede

Aktuálna sezóna je pre neho rozlúčkovou s dorasteneckou kategóriou. Zahral si už aj v reprezentačnom drese a veľmi rád by si ho znovu obliekol. Filip Bobrovský z Klenovca pôsobí v FC DAC 1904 Dunajská Streda. Nastupuje za prvoligový tím v kategórii U19. „Jesennú časť hodnotím v mojom podaní ako dobrú. Vo väčšine zápasov som bol so svojimi výkonmi spokojný a určite som aj pomohol mužstvu. Myslím si, že tréner ma považuje za jedného z kľúčových hráčov. V niektorých zápasoch som bol aj kapitánom mužstva. Keďže figurujeme priebežne na treťom mieste, hodnotím jeseň pozitívne. Chceme zaútočiť na titul,“ povedal pre vobraze.sk defenzívny záložník Filip Bobrovský. O pár dní oslávi osemnáste narodeniny. Pochvaľuje si podmienky v Dunajskej Strede. Na Žitnom ostrove zaberá od leta 2018.

Podľa jeho slov zaznamenal v priebehu jesene výkonnostný progres. Strelil jeden gól. „Viac som sa zameral na svoju výkonnosť a snažím sa stále posúvať na každom jednom tréningu,“ doplnil Filip. Dunajskostredských starších dorastencov kormidluje Juraj Gombár. Medzi seniormi zatiaľ nedostal príležitosť v súťažnom zápase. „Čakal som, že by som mohol dostať šancu v druholigovom Šamoríne, ktorý je farmou Dunajskej Stredy. Viac sme sa mienili sústrediť na ligu a naši tréneri chceli, aby sme boli pokope, aby sme vytvorili dobrú partiu, ktorá má na horné priečky v tabuľke.“

V reprezentačnom tíme do 17 rokov si pripísal Bobrovský na konto predvlani tri štarty. Za Slovensko hral na turnaji v Kyjeve. Nastúpil v zápasoch s Bieloruskom, Tureckom a Litvou. Má za sebou kontrolné zrazy v reprezentačnej pätnástke i osemnástke. Netají ambície preniknúť do reprezentačnej devätnástky. „Je mojím cieľom prepracovať sa tam. Budem sa snažiť podávať také výkony, aby si ma tréner všimol a pozval na zraz,“ zdôraznil mladý futbalista.

Poznamenal, že pár tréningov už absolvoval, či už s prvoligovým áčkom DAC, alebo v Šamoríne. „Samozrejme, že je veľký rozdiel medzi dorasteneckou a mužskou kategóriou. Musím veľa pracovať, aby som sa im vyrovnal. Domnievam sa, že trénovanie s mužmi mi len pomôže a nestratil by som sa tam. V novembri som nastúpil na desať minút za áčko DAC v prípravnom stretnutí,“ uviedol Filip Bobrovský. Keď prejde do kategórie seniorov, hodlá v nej hrávať a presadiť sa. „Podľa toho si musím nájsť i klub, v ktorom by som dostal šancu. Všade, kde pôjdem, sa pobijem o miesto v základnej zostave, či už na Slovensku, alebo v zahraničí.“

Filip Bobrovský začínal s futbalom v hnúšťanskej Iskre, odkiaľ viedli jeho kroky do Podbrezovej a potom do Jupie Futbalová škola Mareka Hamšíka. Jeho starší brat Adam už vhupol medzi seniorov a od septembra hosťuje v treťoligových Rakytovciach. Ten je tiež kmeňovým hráčom Dunajskej Stredy.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album F. Bobrovského