Hnúšťanky neuspeli v Prešove, Poltárčanky zdolali Čadcu

Soboťanky Alena Kudlíková a Beata Sojková v drese Poltára

Odštartovala nová sezóna prvej ligy vo volejbale žien. V jej východnej skupine účinkujú VK Iskra Hnúšťa i MVK Poltár. Hnúšťanky cestovali v nedeľu do Prešova, kde však nepochodili a s ŠK Elba prehrali obidva zápasy. Z východu republiky sa vrátili naprázdno. Poltárčanky v sobotu privítali volejbalistky Lokomotívy Čadca a poradili si s týmito súperkami, aj keď v prvom stretnutí priniesol rozuzlenie až tajbrejk.

MVK Poltár – TJ Lokomotíva Čadca 3:2 (15, -20, -20, 16, 14), 3:0 (11, 13, 20)
Poltárske volejbalistky získali úvodný set, lenže v ďalších dvoch ťahali za kratší koniec. Keďže však štvrté dejstvo bolo ich záležitosťou, vynútili si tajbrejk. Ten mal dramatický priebeh a do zdarného konca ho napokon doviedli zverenkyne trénera Borisa Dreisiga (16:14). Poltár pokoril Čadcu 3:2. V druhom dueli s prehľadom zvíťazil MVK.

V zostave domácich nastúpili aj dve hráčky z VK Slovan Rimavská Sobota. V MVK sú na hosťovaní Alena Kudlíková i Beata Sojková. Do kádra pribudla Dominika Gondeková, ktorá pôsobila v juniorskom kolektíve Volley project UKF Nitra. Za pozornosť stojí návrat Jany Wiednerovej do súťažného kolotoča. Táto odchovankyňa Poltára si zahrala aj extraligu v drese VTC Pezinok, s ktorým získala pred desiatimi rokmi bronz.

MVK Poltár: Radová, Hajdóci, Findrová, Kudlíková, Sojková, Strmeňová – liberka T. Števková (Wiednerová, Gondeková).

ŠK Elba Prešov – VK Iskra Hnúšťa 3:0 (11, 15, 11), 3:0 (6, 17, 22)
Hnúšťanky hladko podľahli východniarkam v obidvoch stretnutiach. V uplynulých týždňoch neprebiehal tréningový proces z rôznych príčin podľa predstáv trénerského tandemu Štefan Majeský a Igor Pasiar. „Aj tak sme mali v Prešove ukázať viac,“ uviedol Pasiar. Ako zdôraznil, pohoreli v útoku. „Blok a príjem boli super,“ doplnil. V zostave Iskry nechýbala blokárka Karin Homolová, ktorá družstvo posilnila. Vo farbách Brusna si zahrala extraligu. V kategórii žien debutovali Ema Boľfová a Nela Michalková.

VK Iskra Hnúšťa: Mužíková, Matušková, Homolová, Boľfová, Parobeková, Michalková (Kr. Sojková).

VK Slovan Rimavská Sobota neúčinkuje druhý rok po sebe v prvej lige žien. Ešte horšie však vyznieva skutočnosť, že Slovan nemá v tejto sezóne ani žiadny mládežnícky tím. Niektoré mladé hráčky však na volejbal nezanevreli. Napríklad Lucia Hanušová naďalej hosťuje v juniorskom družstve Volley project UKF Nitra. Zuzana Boldišová si to namierila zo Slovana na hosťovanie do tímu starších žiačok VK Iskra Hnúšťa. S ním trénuje aj ďalšia rimavskosobotská hráčka Tereza Hanzlovičová. Do Iskry by si to mohla namieriť z Rimavskej Soboty i Dominika Hrivnáková.

Zdroj: vobraze.sk