Hnúšťanka Boľfová posilnila volejbalový tím Žiaru

Talentovaná volejbalistka Ema Boľfová z Hnúšte posilnila družstvo kadetiek MŠK Žiar nad Hronom. Má všetky predpoklady na to, aby bola pre tento tím prínosom a skvalitnila najmä jeho útok. V zostave líderiek prvej triedy v oblasti Stred sa predstavila už uplynulý víkend a prispela k dvom výhram žiarskych dievčat nad Krupinčankami. Svoj kumšt preukázala hneď na úvod tejto anabázy. Do MŠK zamierila z VK Iskra Hnúšťa na hosťovanie do konca sezóny. Sedemnásťročná Boľfová je použiteľná predovšetkým na poste smečiarky či univerzálnej hráčky.

„Veľmi som sa potešila, keď ma minulý týždeň oslovila trénerka Žiaru Alena Bieliková. Som rada, že sa mi naskytla takáto príležitosť. Myslím si, že je to pre mňa posledná šanca zahrať si na majstrovstvách Slovenska a bola by škoda ju nevyužiť. Aj keď zároveň viem, že Hnúšti som tým trochu zavarila. Dúfam však, že dievčatá dovedú to naše doterajšie spoločné ťaženie do úspešného konca. Budem s nimi trénovať aj naďalej,“ uviedla pre vobraze.sk Ema Boľfová.

Doteraz bola kapitánkou a ťahúnkou kadetiek Iskry, ktoré vedú tabuľku druhej triedy a sú na najlepšej ceste postúpiť do prvej triedy. „Tréner Iskry Igor Pasiar mi povedal, že si zaslúžim hrať s tými najlepšími a bol by hriech, keby som si nezahrala na majstrovstvách Slovenska,“ priblížila Ema.

Kadetky Žiaru si počínajú suverénne v prebiehajúcej sezóne, vyhrali dosiaľ všetky zápasy a smerujú na finálový turnaj majstrovstiev Slovenska. Boľfová už v minulosti v žiarskom klube hosťovala, takže nešla do neznámeho prostredia. „Poznám trénerku, spoluhráčky i ich rodičov. Družstvo Žiaru má určite vysokú kvalitu. Budeme robiť všetko pre to, aby sa nám podarilo získať na majstrovstvách Slovenska medailu. Domnievam sa, že keď sa všetci zomkneme a pôjdeme za jedným cieľom, tak je to reálne,“ tvrdí. Zápasy v prebiehajúcej nadstavbovej časti súťaže mieni využiť na to, aby sa lepšia zohrala do spoluhráčkami.

Ema Boľfová si preberá medailu na M – SR starších žiačok

Je si vedomá, že s jej angažovaním sú spojené vysoké očakávania. „Som pripravená ich naplniť. Nemám čo stratiť, takže pôjdem každopádne do toho naplno. Pôsobenie v žiarskom tíme by mi mohlo otvoriť dvere aj vo vzťahu k štúdiu na vysokej škole. Na majstrovstvách budú najlepšie kluby z rôznych kútov Slovenska a myslím si, že aj ich tréneri si budú všímať, kde kto je. Domnievam sa, že by bolo fajn mať nejaké otvorené možnosti,“ povedala študentka Gymnázia I. Kraska v Rimavskej Sobote.

V priebehu sezóny 2021/2022 odišla Ema Boľfová do MŠK Žiar nad Hronom a zahrala si premiérovo medzi slovenskou elitou v kategórii starších žiačok. Republikový šampionát v Novom Meste nad Váhom jej pripomína bronzová medaila, na ktorej sa podieľala. „Pre mňa to bol veľmi veľký zážitok už len skrz toho, že som išla vtedy do úplne nového prostredia, nepoznala som hráčky. Atmosféra majstrovstiev bola fakt úžasná. Žiarsky klub mi to hosťovanie výrazne spríjemnil. Spomínam na to veľmi dobre,“ uviedla mladá Hnúšťanka. Ako dodala, v tej istej sezóne si zahrala aj za kadetky Žiaru, ale tým sa nepodarilo postúpiť na slovenský šampionát. Boľfová si vyskúšala vo farbách Iskry tiež prvú ligu žien a dva zápasy v nej odohrala vlani za Žiarčanky.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album E. Boľfovej