Gémešiová ide na ME

Viktória Gémešiová rozbieha svoju kariéru bikiny fitnesky pekne zhurta. Dvadsaťdvaročná vysokoškoláčka z Rimavskej Soboty pocestuje na majstrovstvá Európy. Ich dejiskom bude Santa Susanna (13. – 17. mája). Ako nám oznámila, v Španielsku sa predstaví v juniorskej i v seniorskej kategórii. Bude to jej súťažná premiéra. Zatiaľ totiž zápolila ako fitneska len raz v online podobe. Súvisí to s pandemickou situáciou.

„V závere apríla som štartovala na online súťaži, na ktorej som obsadila tretie miesto, čo ma potešilo. V mojej výškovej kategórii nad 166 cm sa predstavilo pätnásť slovenských pretekárok,“ povedala Gémešiová (Roland Fitness). Dodala, že k účasti na ME jej pomohol Roland Brosman, ktorý je štátnym trénerom mužov. „Veľmi ma teší, že som sa dostala medzi reprezentantov, ktorým náklady spojené s účasťou na šampionáte hradí asociácia. Súťažiť na takomto vrcholnom podujatí predstavuje pre mňa veľkú výzvu,“ poznamenala Viktória.

Dlhší čas sa pripravovala na to, že naskočí na fitnes scénu. Trénovala pod vedením jej priateľa Jakuba. „Nemám nejaké konkrétne ciele na ME. Mienim sa tam však ukázať v čo najlepšom svetle,“ vyjadrila sa Gémešiová. Naznačila, že má v pláne štartovať v júni na majstrovstvách Slovenska žien (Šurany) i na národnom juniorskom šampionáte (26. júna Hnúšťa), teda ak to situácia a platné opatrenia umožnia.

Viktória Gémešiová je dvojnásobnou majsterkou Európy v mažoretkovom športe. Vo vitríne má tiež striebornú medailu z majstrovstiev sveta, ako aj striebro a bronz z ME. Tieto cenné kovy získala v seniorskej kategórii. Je viacnásobnou majsterkou Slovenska v mažoretkovom športe. Foto: album V. Gémešiovej