Gembický debutoval v prvej lige

Sebastián Gembický v bielom

Bývalý hráč FK Jesenské i MŠK Rimavská Sobota má za sebou premiéru vo Fortuna lige. Sebastián Gembický si ju odkrútil v nedeľu. Dvadsaťročný mladík z Hodejovca nastúpil v závere zápasu úvodného kola MFK Zemplín Michalovce – FC DAC 1904 Dunajská Streda 4:1. Do diania zasiahol v 87. minúte. „Teším sa z toho, že som absolvoval premiéru v prvej lige, aj keď trvala len pár minút. Budem si tento zápas určite pamätať. Čakal som na tento moment dlhší čas,“ povedal pre vobraze.sk Gembický, jedna z letných akvizícií Michaloviec. Na východe Slovenska hosťuje, jeho materským klubom je FC Spartak Trnava. V slovenskom Ríme však vlani príležitosť v najvyššej súťaži nedostal. Hrával za druholigový FC Petržalka, účinkujúci ako farma Trnavy.

Zhodou okolností debutoval na prvoligovom trávniku práve proti Dunajskej Strede, kde pôsobil štyri roky. „Tak to vyšlo. Nemohol som s tým nič urobiť,“ reagoval s úsmevom ofenzívny futbalista. „Dúfam, že budem v nasledujúcich kolách dostávať čoraz väčší priestor na ihrisku. Budem makať a uvidíme, ako to bude,“ pokračoval. Podľa jeho slov by chcel preniknúť do reprezentačného tímu do 21 rokov.

Sebastián Gembický zdôraznil, že prioritou pre neho bolo, aby zakotvil vo fortunaligovom klube. „Mám super dojmy z michalovského prostredia. Páči sa mi v MFK Zemplín, chcel by som sa v jeho farbách presadiť,“ vyjadril sa. Ako doplnil, cestovanie za súpermi bude náročnejšie, ale domov to má zase bližšie.

Sebastián Gembický v bielom



Zdroj: vobraze.sk, foto: album S. Gembického, Lukáš Grinaj