Gembický chce hrať v jarnej časti prvej ligy čo najviac

Sebastian Gembický
Sebastián Gembický s loptou

Sebastián Gembický zbiera prvoligové skúsenosti v MFK Zemplín Michalovce. Bývalý futbalista FK Jesenské i MŠK Rimavská Sobota hosťuje na východe republiky od leta minulého roka. Je kmeňovým hráčom FC Spartak Trnava. „Možno som mohol dostať vo Fortuna lige viac priestoru, ale všetko má svoj čas. Tá jesenná časť bola celkom v pohode. Určite mi niečo dala. Každopádne zostávam ďalej v Michalovciach, páči sa mi tam, máme dobré mužstvo,“ povedal pre vobraze.sk dvadsaťročný Sebastián Gembický. V najvyššej súťaži debutoval v úvodnom kole tohto ročníka. Zhodou okolností v ňom Michalovce hostili DAC 1904 Dunajská Streda. Na Žitnom ostrove zarezával štyri roky.

V jesennej časti strelil Gembický za Zemplínčanov gól v Slovnaft Cupe, prekonal gólmana prešovského Tatrana. Od začiatku hral vo Fortuna lige len raz a dvakrát v pohári. Mančaft kormidluje Miroslav Nemec. „Cítim dôveru trénera. Hovorí mi, v čom sa mám zlepšiť. Tréningový proces je na dobrej úrovni,“ poznamenal mladík z Hodejovca. Zápasovú prax mal predovšetkým v treťoligovom FK Sobrance – Sobranecko, tento klub je farmou Michaloviec. V jeho farbách skóroval dvakrát. „Posielali ma tam kvôli tomu, aby som mal zápasovú prax, takže z tohto pohľadu som to bral pozitívne,“ reagoval ofenzívny hráč, ktorý je použiteľný na viacerých postoch. V žiackom i dorasteneckom veku preukazoval, že má kanonierske schopnosti. Hrával aj v mládežníckych reprezentačných tímoch, do dvadsaťjednotky sa mu však zatiaľ nepodarilo dostať.

Hneď v prvom stretnutí v prebiehajúcej zimnej príprave bol autorom dvoch gólov do siete Prešova. „Nabudilo ma to. Chcem sa výkonnostne posúvať, hrať v jarnej časti Fortuna ligy čo najviac a presadiť sa v nej,“ uviedol Sebastián Gembický. Michalovce zimujú na ôsmej priečke. V prvej lige účinkuje dvanásť celkov.

Sebastian Gembický

Zdroj: vobraze.sk, foto: album S. Gembického