Futbalisti MŠK R. Sobota priebežne plnia cieľ

Futbalisti MŠK Rimavská Sobota figurujú po prvej polovici sezóny v tretej lige Východ na piatej priečke. Zverenci kouča Eugena Bariho získali v jesennej časti 26 bodov (osem víťazstiev, dve remízy, päť prehier so skóre 30:26). Deväť duelov pritom odohrali v domácom prostredí a nazbierali v nich 19 bodov.

„S počtom bodov sme spokojní. Mohli sme ich ale mať minimálne o tri – štyri viac. Toto ma trochu mrzí, že sme ich nezískali, lebo v tom prípade by sme boli s jesennou časťou úplne spokojní. Prišli sme o pár bodov, s ktorými sme počítali. Čo sa týka umiestnenia, priebežne plníme cieľ, teda skončiť do piateho miesta. V tabuľke pravdy sa však nachádzame o niečo nižšie,“ povedal pre vobraze.sk konateľ MŠK Rimavská Sobota Ondrej Václavik. Ako dodal, v kádri sa udiali zmeny aj v priebehu sezóny, a to obidvomi smermi. „Hráči ako Sebastián Gembický a David A. Fadairo do neho pribudli po mesiaci,“ doplnil.

MŠK spolupracuje od leta s prvoligovým MFK Ružomberok, a tak v rimavskosobotskom drese nastupovali na základe dohody o striedavom štarte i hráči z Liptova. Gemerčania dvakrát výsledkovo vybuchli. Bolo to v tých prípadoch, keď v ich základnej zostave nastúpil len jeden hráč z Ružomberka. Doma prehrali rozdielom triedy so Svidníkom 1:5 a debakel 1:8 utŕžili v Bardejove.

„Spolupráca sa MFK Ružomberok fungovala na jeseň dobre. Som s ňou spokojný. Viem si predstaviť ešte aj lepšiu spoluprácu, lenže Ružomberčania mali v istej fáze veľa zranených hráčov a nevedeli nám poskytnúť viac hráčov v niektorých zápasoch. Keď nastúpili v našej zostave hráči z Fortuna ligy, ukázali, že sú kvalitní na túto súťaž. Kondične i pohybovo sú veľmi dobre vybavení. Naši hráči nie sú tak fyzicky pripravení,“ uviedol Václavik.

Konateľ MŠK avizuje, že sa s niektorými hráčmi rozlúčia. „Končí u nás Gruzínec Kisievi. Ak nebudú pokračovať Srbi, ktorí sa majú vyjadriť do polovice decembra, potom musíme zvoliť inú alternatívu. Káder budeme musieť doplniť minimálne o troch hráčov. Ak sa nám podarí angažovať slovenských hráčov, bude to zázrak, ale všetko je možné. Druhou možnosťou je získať ich zo zahraničia. Vlani sme mali silnú jarnú časť, lebo máme v zimnom období vytvorené dobré podmienky na tréningový proces. Verím, že sa dá odvetná časť vygradovať do vyšších obrátok. Budeme v nej hrať deväť zápasov vonku. Predpokladám, že by sme mohli skončiť do toho piateho miesta, ako som to avizoval pred začiatkom sezóny. Závisí to aj od toho, aká bude naša spolupráca s Ružomberkom.“

Ondrej Václavik naznačil, že sa do mužstva vráti brankár Jakub Slaniniak, ktorý sa v MŠK rozhodol počas jesene skončiť, lebo nedostával veľa príležitostí. V rimavskosobotskej svätyni sa vystriedali celkovo štyria gólmani – Krisztián Gregor, Tomáš Frühwald, Dominik Ťapaj a spomínaný Slaniniak.

Podľa konateľa MŠK môžu prvé tri jarné kolá všeličo napovedať vo vzťahu k obsadeniu postu kormidelníka. Tie odohrajú Soboťania na ihriskách súperov. „Mužstvo začne zimnú prípravu pod vedením trénera Eugena Bariho. Vieme však, ako dopadli posledné dva jesenné zápasy, takže všetko sa môže zmeniť hneď v úvode odvetnej časti. Možno budeme musieť byť pripravení na to, ak nám začiatok jari nevyjde,“ povedal Václavik.

Soboťania účinkovali zároveň v Slovnaft Cupe, v ktorom postúpili cez šiestoligový Slovan Tomášovce (1:1 a 7:6 v penaltovom rozstrele) a piatoligový Baník Veľký Krtíš (2:0) do tretieho kola. V ňom sa prvýkrát predstavili doma a podľahli fortunaligovému MFK Dukla Banská Bystrica 2:4.

Zdroj: vobraze.sk