Florbalistka Uhrinová z R. Soboty sa vlani tešila z titulu. Tentoraz skončila s Partizánskym na nepopulárnej pozícii

Florbalistka Denisa Uhrinová z Rimavskej Soboty získala vlani v Hyundai extralige žien s tímom FBK Harvard Partizánske titul. V tejto sezóne jej však do zbierky medaila nepribudla. Partizánske stroskotalo v semifinálovej sérii na MKŠS FBK Kysucké Nové Mesto, s ktorým prehralo 2:3 na zápasy. Rozhodujúci piaty duel sa hral na Kysuciach a domáce hráčky v ňom zvíťazili 6:3. „Mrzí nás, že sme nepostúpili do finále, chýbalo k tomu veľmi málo. Ale ako sa hovorí, takéto zápasy sú najťažšie a môžem to len potvrdiť. Skončili sme na štvrtom mieste, zostali sme bez medaily, keďže sa séria o bronz nehrá. Keby sme skončili aspoň na treťom mieste, bolo by to fajn,“ povedala pre vobraze.sk dvadsaťročná Denisa Uhrinová.

Partizánske obsadilo v základnej časti najvyššej súťaže štvrté miesto a na rovnakej pozícii figurovalo aj po nadstavbe. Vo štvrťfinále play – off zdolalo 3:0 na zápasy ŠK 98 Pruské. „Semifinálovú sériu s Kysuckým Novým Mestom sme mohli ukončiť už vo štvrtom zápase, v ktorom sme po dvoch tretinách vyhrávali 2:1 a na začiatku tretej sme zvýšili vedenie na 3:1. Nakoniec sme si to však pokazili samé, zápas sme prehrali 3:5. Asi sme sa priskoro videli už vo finále. Kysucké Nové Mesto hrá dobrý florbal. Pre mňa osobne to bolo také malé finále, keďže súčasťou tejto série bolo všetko, čo finále má mať,“ uviedla bývalá mládežnícka reprezentantka. Slovensko reprezentovala v roku 2022 na svetovom šampionáte junioriek v Poľsku.

V priebehu sezóny nastupovala Denisa Uhrinová v obrane i v útoku. „Väčšinou som hrala v druhej formácii a sem – tam aj v prvej, takže som bola často nasadzovaná do hry. V nadstavbe a v play – off som už nastupovala iba v obrane, čo mi viac vyhovuje, tam sa lepšie orientujem. Celkovo to určite mohlo byť z mojej strany lepšie v tejto sezóne, ale snažila som sa čo najviac pomôcť nášmu tímu. Myslím si, že sa mi vcelku darilo,“ skonštatovala Denisa.
Sedemkrát skórovala a pridala k tomu tri asistencie. „Tieto štatistiky nejako extra neriešim. Z gólu či asistencie mám radosť, ale ešte viac ma poteší, keď napríklad zabránim súperkám streliť gól.“

V Partizánskom si odkrútila druhú sezónu a hodlá tam zostať. „Každopádne plánujem pokračovať v drese Partizánskeho. Veľmi sa mi tam páči, tvoríme skvelý kolektív,“ povedala pedagogická asistentka na ZŠ Š. M. Daxnera v R. Sobote. Extraligu žien si predtým vyskúšala vo farbách NTS FK – ZŠ Nemšová. S florbalom začínala v FBC Slovan R. Sobota.

Denisa Uhrinová je hráčkou ŠK FTC Fiľakovo a v extralige nastupovala aj v tomto ročníku na striedavý štart. V prvej lige žien bola oporou Fiľakova a jeho treťou najproduktívnejšou florbalistkou (21 gólov a 14 asistencií). „Účinkovanie vo farbách Fiľakova hodnotím pozitívne, aj keď som tam veľa zápasov neodohrala. Prvá liga a extraliga sa veľmi nedajú porovnávať, ale zo štatistického hľadiska sa mi vo fiľakovskom drese darilo,“ vyjadrila sa s úsmevom Uhrinová. Fiľakovo obsadilo v základnej časti piate miesto, po nadstavbe mu patrila šiesta priečka a v play – off vypadlo vo štvrťfinále, v ktorom nestačilo na FBC Bratislava Giants.

Zdroj: vobaze.sk, foto: album D. Uhrinovej