Fitneska Gémešiová z Rim. Soboty zmenila plány

Viktória Gémešiová (vľavo ) a Vanesa Hritzová

Fitneska Viktória Gémešiová z Rimavskej Soboty zmenila plány a v jarnej časti sezóny nebude súťažiť. Pôvodne sa mala prvého apríla predstaviť na podujatí v Púchove. Avizovala zmenu disciplíny a zápolenie vo fitnes artistic. „V polovici prípravy mi dochádzali sily a chuť súťažiť. Nechcem robiť nič nasilu. O tom, že idem na súťaž, musím byť presvedčená obrazne na milión percent, nie je to len vystúpenie,“ povedala pre vobraze.sk dvadsaťštyriročná Gémešiová. Ako doplnila, zmena jej zámerov súvisí najmä s časovým faktorom. „Príprava do tejto kategórie je veľmi náročná, hlavne keď potrebujem fungovať v práci na plný úväzok. Nemám dostatok času na regeneráciu a samotné tréningy. Popravde príprava nespočíva len v nekonečnom hladovaní a trénovaní, treba brať do úvahy aj iné faktory a stanoviť si priority, čo všetko je človek ochotný obetovať. Keď momentálne na to podmienky nie sú, tak bohužiaľ,“ ozrejmila absolventka Pedagogickej fakulty UK v Bratislave, kde vyštudovala odbor pedagogika a psychológia. Pracuje v súkromnej bratislavskej základnej škole ako vychovávateľka.

Po prvom reprezentačnom zraze v tomto roku netajila ambície zabojovať o účasť na majstrovstvách Európy. Napokon sa ich vzdala. „Ale už vtedy som pociťovala pochybnosti, a preto som sa vyjadrila, že urobím všetko, čo bude v mojich silách. Bolo to ťažké rozhodovanie a netrvalo to deň a ani týždeň,“ uviedla Viktória. Dodala, že sa zúčastnila aj na druhom reprezentačnom zraze, ale na tretí už nešla. „Ten sa uskutočnil v posledný marcový víkend. To som už bola rozhodnutá, že nebudem súťažiť,“ poznamenala. Gémešiová potrebovala podľa jej slov úplne vypnúť od tréningov, stravy či režimu, v akom fungovala. „Jednoducho od všetkého. Stále cítim, že ten oddych ešte potrebujem. Bol to náročný polrok. Chcem si oddýchnuť a načerpať chuť i sily na ďalšiu prípravu.“

Do súťažného kolotoča by mala naskočiť na jeseň tohto roka. „Stále chcem súťažiť v artistic fitnes. Zostava, ktorú sme s Kristínou Juricovou vytvorili, bola veľmi silným ťahákom, ktorý ma držal dlhú dobu na vážkach, že predsa pôjdem súťažiť a nechcela som upustiť od prípravy,“ uviedla Viktória Gémešiová. Tá trénuje mladú fitnesku z Bratislavy Vanesu Hritzovú.

Vlani zápolila Gémešiová v kategórii wellness fitnes a predvlani zas bikiny fitnes. V obidvoch prípadoch získala medaily na podujatiach na Slovensku a štartovala na majstrovstvách Európy.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album V. Gémešiovej