Fitneska Gémešiová z R. Soboty získala víťaznú trofej. Súťažila v dvoch disciplínach

Fitneska Viktória Gémešiová z Rimavskej Soboty sa vrátila na súťažnú scénu. Prvým podujatím, na ktorom sa v tomto roku predstavila, bol včera Different Cup v Trebišove. Dvadsaťpäťročná Soboťanka zápolila na východe republiky v dvoch disciplínach. Prvé miesto obsadila v open artistic fitnes. V tejto disciplíne pritom zažila premiéru vo svojej kariére a mala len jednu súperku. „Teším sa, že som zvíťazila, ale pravdou je, že mi zostava nevyšla úplne podľa predstáv. Nešlo mi to tak ako v príprave. Prejavila sa u mňa aj únava z dlhého čakania, kým som sa mohla predviesť. Boli tam aj dobré veci v mojom podaní, ale určite je čo zlepšovať,“ uviedla pre vobraze.sk Viktória Gémešiová (Roland Fitness).

Súťažila tiež v disciplíne bikiny fitnes (nad 169 cm), v ktorej neprenikla na pódiové pozície a umiestnila sa na nevďačnej štvrtej priečke. „Chcela som skončiť lepšie ako na štvrtom mieste. To je jasné. Bronz mi tesne unikol. Mám dôvod teda zamakať v príprave. V disciplíne bikiny fitnes bola konkurencia početnejšia i kvalitnejšia. Potrebujem do budúceho víkendu vyladiť formu,“ skonštatovala.

„Tie nároky na posudzovanie zo strany rozhodcov sú pomerne rovnaké, preto som sa rozhodla súťažiť v dvoch disciplínach, aj keď je to takto náročnejšie pre mňa. V obidvoch sa od pretekárok očakáva, že budú chudé a svalnaté. Pózovanie je tiež rovnaké. Súčasťou zostavy v artistic fitnes sú aj gymnastické a tanečné prvky. So zostavou mi pomáhala Kristína Juricová,“ priblížila Viktória. Dodala, že na podujatí v Trebišove pokrstila nové plavky, ktoré si zabezpečila a rozhodla sa aj pre zmenu ich farebného odtieňa.

Najbližší víkend sa Gémešiová predstaví na Grand Prix Slovakia v Piešťanoch. Bude to nominačná súťaž na majstrovstvá sveta. Tie sa uskutočnia v novembri v Španielsku. „Chcela by som si vybojovať miestenku na svetový šampionát v obidvoch disciplínach,“ avizuje Viktória Gémešiová. Tá sa pripravuje pod vedením Jakuba Ismaila. Ako prezradila, v lete sa zároveň zasnúbili.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album V. Gémešiovej a FB SAKFST