Fitneska Gémešiová strieborná na M – SR junioriek, súťaž žien vyhrala

Viktória Gémešiová (Roland Fitness) získala na majstrovstvách Slovenska junioriek striebornú medailu. Tie sa včera konali v Hnúšti. Dvadsaťdvaročná Soboťanka súťažila v disciplíne bikiny fitnes nad 166 cm. Titul si vybojovala Natália Kapustová.

„Určite som spokojná a vážim si aj to, že som sa stala vicemajsterkou Slovenska, pretože to bol môj prvý republikový šampionát v inom športe ako v mažoretkovom a dokázala som sa hneď prebojovať na takú vysokú priečku a dokonca konkurovať Natálii Kapustovej zo Zvolena. Pocitovo som nemala dojem, že by som nejako za ňou zaostávala,“ povedala pre vobraze.sk Viktória Gémešiová. Ako dodala, v jej výškovej kategórii sa predstavilo celkovo šesť súťažiacich.

Viktória potom štartovala aj na Veľkej cene Slovenska žien a v kategórii open (bez rozdielu výšky) medzi bikiny fitneskami kraľovala. K druhému miestu tak pridala i víťaznú trofej. „Neskutočne som rada, že som obsadila prvé miesto. Získala som veľký pohár. V kategórii open nás súťažilo pätnásť. Je príjemné vyhrať v takejto konkurencii. Mala som už medzi súperkami i staršie pretekárky. Za najväčšiu rivalku som znovu považovala Natáliu Kapustovú,“ uviedla študentka pedagogiky a psychológie na UK v Bratislave. Ako doplnila, počas súťaženia v kategórii žien bola uvoľnenejšia, viac si to užila. Rovnako to bolo v jej prípade aj v máji na majstrovstvách Európy. „V Španielsku som sa tiež skončila lepšie medzi ženami než v juniorskej kategórii,“ pripomenula.

Gémešiová tvrdí, že práve v Hnúšti mala v tejto sezóne, ktorá je jej premiérovou, najlepšiu formu. „A predsa len mi to nestačilo medzi juniorkami na zlato. V kategórii žien sa splnilo to, čo som si priala. Ešte uvidím, či na jeseň budem súťažiť, alebo si dám oddych,“ skonštatovala. Výrazné úspechy dosiahla v mažoretkovom športe. Postupne jej do vitríny pribúdajú aj trofeje zo scény fitnes.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album V. Gémešiovej a Roland Fitness