Džudistka z R. Soboty ukázala majstrovskú formu

Natália Gažiová obsadila prvé miesto

Džudistka Natália Gažiová preukázala svoje schopnosti a stala sa dorasteneckou majsterkou Slovenska. Šestnásťročná Soboťanka háji farby Slávie STU Bratislava. Súťažila vo váhe do 52 kg. Je odchovankyňou rimavskosobotskej Lokomotívy. Dejiskom národného šampionátu bol včera Martin.

Gažiová na ceste za zlatou medailou zvíťazila v štyroch dueloch pred časovým limitom. „Som veľmi šťastná, že som obhájila titul. Mala som štyri zápasy a každý z nich som vyhrala na ippon. Trochu som sa potrápila akurát v prvom z nich, ale bolo to v pohode,“ povedala pre vobraze.sk Natália Gažiová. Ako poznamenala, mala jednoznačné ambície získať zlatú medailu. „Toto je môj piaty titul v džude,“ doplnila dorastenecká reprezentantka.

Jej hlavným tohtoročným cieľom je štartovať na Európskom olympijskom festivale mládeže. „Ak sa mi podarí dobré umiestnenie na turnaji v Bukurešti, možno by z toho mohla byť i účasť na majstrovstvách Európy dorastencov. Chcela by som sa prvýkrát predstaviť aj na nich,“ naznačila Gažiová. V Slávii STU podľa jej slov výkonnostne napreduje, trénuje predovšetkým pod vedením Branislava Babica, teda jej strýka. Študuje na Strednej športovej škole v Bratislave.

V minulosti sa Natália venovala aj zápaseniu voľným štýlom, predstavila sa na majstrovstvách Európy starších žiačok.

Na majstrovstvách Slovenska dorastencov zápolili aj džudisti TJ Mladosť Relax Rimavská Sobota. Priviezli si tri cenné kovy, o ich účinkovaní prinesieme samostatný článok.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album N. Gažiovej