Džudistka Kissová si ukoristila titul. Mladosť Relax R. Sobota má päť medailistov

Natália Kissová získala titul

Džudistka TJ Mladosť Relax Rimavská Sobota Natália Kissová sa stala majsterkou Slovenska v kategórii starších žiačok. Súboje zvádzala vo váhe do 52 kg. Dejiskom republikového šampionátu žiakov bol Svit. Zástupcovia Mladosti si odtiaľ priniesli dokopy päť medailí. Dve mali strieborný lesk a rovnako dve bronzový. „Nebolo to až také veľké prekvapenie, že Natália Kissová získala titul. Je to vyspelá pretekárka, ktorá už nejaký ten rok chodí na džudo a absolvovala kvalitné turnaje v zahraničí i na Slovensku. S medailou sa v jej prípade určite počítalo. Krásne zabojovala a s prehľadom vyhrala všetky štyri zápasy na ippon. Vynikajúca bola v postoji i na zemi. Veľká spokojnosť s ňou vládne,“ povedal pre vobraze.sk tréner Mladosť Relax Rimavská Sobota Richard Útis.

Starší žiaci Martin Zvara a Jakub Durec obsadili zhodne bronzovú priečku (obaja do 60 kg). Zvara bol adeptom na zlato. „Najskôr vyhral dva zápasy na ippon. Potom prišlo na rad nešťastné semifinále. Martin v ňom hodil krásnu techniku, ale namiesto toho, aby duel vyhral na ippon, ho rozhodcovia veľmi kontroverzným verdiktom diskvalifikovali. Podľa nich to bol hod cez hlavu. Myslím si, že to nebola pravda. V zápase o tretie miesto zdolal súpera za pár sekúnd na ippon. Domnievam sa, že Martin Zvara je momentálne najlepší na Slovensku v tejto váhovej kategórii. Bohužiaľ, stalo sa to, čo sa stalo. Už s tým nič neurobíme,“ priblížil Útis. Ako dodal, Jakub Durec ho trochu bronzom prekvapil. „Mal kolísavé výkony v poslednej dobe. Zvíťazil v skupine v dvoch dueloch, v semifinále prehral, ale v súboji o tretie miesto si poradil za pár sekúnd so súperom na ippon. Jeho kvalita rastie.“

Dve džudistky Mladosť Relax Rimavská Sobota si ukoristili medaily v kategórii mladších žiačok. Olívia Martinková (do 40 kg) sa umiestnila na striebornej pozícii a rovnako druhé miesto obsadila aj Zara Tóthová (do 52 kg). „Olívia Martinková je veľmi šikovné a perspektívne dievča. Tri zápasy vyhrala a prehrala vo finále. Zara Tóthová postúpila vďaka dvom vyhratým zápasom do finále, v ktorom sa jej už nepodarilo uspieť. Druhé miesto je však takisto veľmi pekné,“ uviedol rimavskosobotský tréner.

„S výsledkami našich džudistov som bol v podstate spokojný, ale veľmi ma mrzí ten Martin Zvara. Všetci sme chceli, aby bol majstrom Slovenska, pretože na to má. Úroveň majstrovstiev Slovenska mladších a starších žiakov bola výborná. Štartovalo na nich vyše 300 pretekárov,“ skonštatoval Richard Útis.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album R. Útisa