Džudista Ádám z R. Soboty získal na podujatí Európskeho pohára v Slovinsku striebro

Džudista Viktor Ádám si ukoristil striebornú medailu na turnaji Európskeho pohára seniorov v slovinskom Podčetrteku. Dvadsaťdvaročný reprezentant z Rimavskej Soboty zápolil vo váhovej kategórii do 100 kg. Vo finále prehral s Ukrajincom Duniamaliievom. „Som rád, že mám striebro, ale trochu ma sklamalo to finále. Myslel som si, že inak dopadne. Súper ma prekvapil a hodil. Mal som vyššie ambície, no idem ďalej. Som spokojný s druhým miestom. Dosiahol som zatiaľ najväčší úspech v tomto roku. Poučím sa z chyby, ktorú som urobil,“ povedal pre vobraze.sk Viktor Ádám (VŠC Dukla Banská Bystrica). Odchovanec TJ Mladosť Relax R. Sobota nadviazal na bronz, ktorý získal v máji na podujatí Európskeho pohára v Sarajeve.

V Slovinsku zaznamenal Ádám bilanciu tri výhry a jedna prehra. Vo svojom úvodnom vystúpení zdolal Nemca Ederera pred časovým limitom. „Hodil som ho na ippon. Mal som veľa nástupov v tomto zápase a napokon som ho prekabátil. Je do dobrý pretekár, ale vedel som, ako ísť na neho,“ priblížil Viktor Ádám. Jeho druhým súperom bol Nasirli z Azerbajdžanu. „Teší ma víťazstvo nad ním. Vedel som, aké robí techniky, takže som si od neho držal odstup. Po tom, ako som ho hodil, som viedol na wazari a následne som ho ešte aj udržal, čo znamenalo pre mňa druhé wazari a teda víťazstvo pred časovým limitom,“ uviedol.

V semifinále si Viktor Ádám poradil s Maďarom Ohatom. „Súper ma na začiatku trochu prekvapil a viedol na wazari. Následne chýbali len dve sekundy, aby ma porazil na držanie. Unikol som mu však z toho jeho držania. Priebeh zápasu som otočil a nakoniec som ho hodil na ippon, čím som ukončil zápas,“ ozrejmil Ádám. Jeho prioritou je pripraviť sa čo najlepšie na jesenné majstrovstvá Európy do 23 rokov.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album V. Ádáma