Džudista Ádám mieri na majstrovstvá Európy

juniorský reprezentant Viktor Ádám (vpravo)

Na Viktora Ádáma čaká druhý tohtoročný vrchol. Dvadsaťročný džudista z Rimavskej Soboty sa predstaví na majstrovstvách Európy juniorov. Tie sa uskutočnia na budúci týždeň v Prahe. Bude štartovať vo váhe do 100 kg. Od augustového svetového šampionátu v ekvádorskom meste Guayaquil neabsolvoval žiadnu súťaž. Ten mu nevyšiel podľa predstáv, hodil to však už medzičasom za hlavu. Mal potom zasiahnuť do bojov na turnaji SNP v Banskej Bystrici, ale keďže nebol úplne zdravotne fit, na tatami tam nezápolil. V tréningovom procese ale člen Dukly Banská Bystrica nezaháľal.

Vlani obsadil na kontinentálnom šampionáte v Luxemburgu piate miesto. V českej metropole si hodlá toto umiestnenie vylepšiť. „Veľmi sa teším na ME. Dúfam, že sa mi na nich bude dariť. Budem sa snažiť získať medailu. Myslím si, že toto je cieľ každého. Idem do toho naplno. Uvidíme, ako to dopadne,“ povedal pre vobraze.sk Viktor Ádám. Ako dodal, nechýba mu turnajová previerka. „Boli sme na sústredení v Rakúsku, kde som mal veľmi kvalitných sparingpartnerov z rôznych krajín. Vyzápasil som sa tam. Cítim sa byť dobre pripravený. Mám nejaké zdravotné šrámy, ale tie ma neobmedzujú,“ priblížil odchovanec TJ Mladosť Relax Rimavská Sobota.

Viktor Ádám triumfoval v júli na podujatí Európskeho pohára juniorov v Prahe. „Majstrovstvá Európy sa budú konať v tej istej hale. Do Česka pocestujem optimisticky naladený,“ poznamenal. Vo svetovom rebríčku mu aktuálne patrí ôsma priečka.

Na majstrovstvách sveta juniorov skončil v minulom roku rovnako piaty. Ich dejiskom bola Olbia (Taliansko). Účinkoval predtým aj na majstrovstvách Európy dorastencov i na Európskom olympijskom festivale mládeže.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album V. Ádáma