Rim. Sobota zabodovala v centre Novohradu

foto archív

Futbalisti MŠK Rimavská Sobota cestovali v šiestom kole tretej ligy Východ do susedného Lučenca. Duel nemal víťaza, mužstvá si v tradičnom derby body podelili. Zápasu chýbalo korenie futbalu. Zrodil sa výsledok 0:0. Zverenci trénera Eugena Bariho síce prvýkrát zabodovali vonku, lenže natiahli sériu bez víťazstva na štyri duely. V zostave Gemerčanov nastúpili piati hráči z fortunaligového MFK Ružomberok (brankár Tomáš Frühwald, Mário Mrva, Alexander Selecký, Jakub Rakyta, Adrián Macejko). Obranca Mrva (23) strelil pred týždňom svoj druhý gól v prvej lige, skóroval proti Spartaku Trnava. Má v nej na konte už vyše 50 štartov. Gólman Frühwald (19) odchytal v aktuálnom ročníku šesť stretnutí v najvyššej súťaži, v drese R. Soboty sa objavil dnes premiérovo. V kádri MŠK už nefiguruje Jozef Šulek (35), ktorého klub uvoľnil tento týždeň na hosťovanie do Fiľakova. Rimavskosobotské farby hájil od leta 2019.

MŠK Novohrad Lučenec – MŠK Rimavská Sobota 0:0
Zostava R. Soboty: Frühwald – Aleksič, Petrán, Mrva, Selecký – Juhász (73. Kisievi), Ciprus, Iboš (79. Ľupták), Rakyta, Fadairo (66. Oláh) – Macejko.

Soboťania majú v tabuľke osem bodov (dve výhry, dve remízy, dve prehry so skóre 9:10). V prvých dvoch dueloch triumfovali, no na tretiu výhru stále čakajú. Sebastián Gembický dostal po vylúčení v predchádzajúcom kole stopku na jeden zápas. Rimavskosobotskí hráči privítajú v siedmom kole v sobotu 17. septembra FTC Fiľakovo.

Zdroj: vobraze.sk