Dvaja rimavskosobotskí zápasníci zažili premiéru na majstrovstvách sveta veteránov

Ladislav Bobáľ (vľavo) a Michal Radnóti

Dvaja zápasníci Lokomotívy Rimavská Sobota sa premiérovo predstavili na majstrovstvách sveta veteránov. Tie sa konali tento týždeň v meste Loutraki. V Grécku zasiahli do bojov voľnoštýliari Michal Radnóti (veková kategória od 35 do 40 rokov) a Ladislav Bobáľ (od 41 do 45 rokov). Radnóti štartoval v hmotnosti do 88 kg. V prvom zápase bol jeho súperom Turek Ismet Karabulut a podľahol mu 0:7 na body. Keďže jeho premožiteľ v nasledujúcom dueli prehral, znamenalo to koniec účinkovania Radnótiho na šampionáte.

„Po prvom polčase som prehrával 0:1, bol som v ňom napomínaný. V tom druhom mal byť napomenutý súper, ale rozhodca napomenul mňa, takže bolo 0:2. Potom si Turek pripísal na konto tretí bod a v závere som zariskoval v snahe urobiť niečo s nepriaznivým stavom. Zápas som prehral na body 0:7. Súper bol lepší. Pre neho to nebol prvý takýto šampionát. Venuje sa bojovým umeniam, viac trénuje,“ priblížil pre vobraze.sk tridsaťpäťročný Michal Radnóti.

Je trénerom v ZO Lokomotíva Rimavská Sobota i reprezentačným koučom v kategórii do 15 rokov. „Necestoval som na tento šampionát s nejakými medailovými ambíciami, ale zase nechcel som ani skončiť posledný. V mojej vekovej kategórii sa predstavili zápasníci, ktorí ešte naplno trénujú. Boli tam aj kvalitní borci a získať v tejto konkurencii medailu je ťažké,“ uviedol Radnóti. Dodal, že v príprave na svetový šampionát zápasil v lige za Rimavskú Sobotu. Počas aktívnej kariéry zápolil na majstrovstvách sveta i Európy seniorov. „Opäť som zažil atmosféru vrcholného podujatia ako zápasník a bolo to príjemné. Dobre mi to padlo. Bolo to aké spestrenie môjho života. Vrátili sa mi spomienky na obdobie aktívnej kariéry. Má zmysel venovať sa zápaseniu,“ povedal tréner Lokomotívy, ktorý pracuje ako vychovávateľ.

Ladislav Bobáľ sa predstavil vo váhe do 78 kg, no v prvom zápase mu vystavil stopku Ehsan Ahmad Moazami Goudarzi z Iránu. Rimavskosobotský zápasník s ním prehrával 0:6 na body, nakoniec mu však podľahol pred časovým limitom na lopatky. „Bobáľ sa v prvom polčase ešte držal, ale napokon prehral na lopatky. Možno by to jeho premožiteľ z Iránu dotiahol až do finále, ale v nasledujúcom zápase sa zranil. Laco súťažil po veľmi dlhom čase. V našej lige si to nemohol v rámci prípravy vyskúšať. Účasť na majstrovstvách sveta veteránov bola pre neho veľkým zážitkom. Bol v mladosti mládežníckym reprezentantom a zažil aj atmosféru vrcholného podujatia,“ povedal Michal Radnóti.

Poukázal na to, že o rok sa svetový šampionát veteránov uskutoční v Chorvátsku. „To je dobrá destinácia. Uvidíme, či si na ňom zopakujeme účasť. Možno to obidvaja skúsime. Tohtoročné majstrovstvá nás neodradili, neodchádzali sme odtiaľ sklamaní,“ skonštatoval Radnóti. Ako poznamenal, na svetovom šampionáte veteránov sa predstavili medailisti z olympijských hier, majstrovstiev sveta i Európy v seniorskej kategórii.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album M. Radnótiho