Ďuriš dal prvý gól v najvyššej súťaži

Dalibor Ďuriš vpravo

Dalibor Ďuriš strelil premiérový gól v Tipos extralige. Dvadsaťročný hokejista z Rimavských Zalužian v nej háji farby HKM Zvolen. V nedeľu skóroval do siete MHk 32 Liptovský Mikuláš. Gólmana Liptákov Vošvrdu prekonal v 39. minúte. Jeho presný zásah znamenal zníženie stavu na 3:1. Ďuriš vnikol do útočného pásma a akciu zakončil švihom z ľavého kruhu na vhadzovanie. Strelu sa mu ešte snažil zblokovať hráč súpera. Liptáci napokon doma zdolali v zápase piateho kola Zvolen 3:2. Pre Dalibora Ďuriša je prebiehajúca sezóna druhou v seniorskej kategórii. Vlaňajšiu mu bude pripomínať zlatá medaila, so Zvolenčanmi sa tešil z majstrovského titulu. Do streleckej listiny sa vtedy nezapísal. Tím spod Pustého hradu sa aktuálne nachádza v tabuľke na ôsmom mieste.

„Som rád, že mi to tam konečne padlo. Puk som si zobral na pamiatku. Škoda však, že sme v Liptovskom Mikuláši nezabodovali. V prvom momente som neveril, že som fakt dal gól. Mieril som k bližšej žrdi, akurát pôvodne som to chcel dať vyššie,“ uviedol pre vobraze.sk Dalibor Ďuriš, ktorý s hokejom začínal v Rimavskej Sobote. „Prvý gól ma bude stáť dosť. Ešte dohodnem s chlapcami v šatni, ako to bude,“ poznamenal.

V predchádzajúcich kolách mu patrila pozícia trinásteho útočníka, čakal na svoju príležitosť. „Prakticky včera som proti Liptovského Mikulášu odohral prvý zápas v tomto extraligovom ročníku. Chalani mi však pred ním hovorili, že dám gól a naplnilo sa to. Od soboty som vedel, že nastúpim, bol som na to pripravený,“ povedal bývalý mládežnícky reprezentant. Dúfa, že bude hrávať viac, ako tomu bolo v minulej sezóne a bude tiež produktívnejší.

Farmou Zvolena sa stal HK MŠK Indian Žiar nad Hronom a v jeho drese odohral Ďuriš v prvej lige zatiaľ jeden duel. Za Žiar hral aj v prípravných stretnutiach, herná prax mu tak nechýbala.

Zdroj: vobraze.sk