Dragijský oslávil s tímom Dukly Praha postup do prvej ligy. Kondičný tréner z R. Soboty zažíva pocit zadosťučinenia

Michal Dragijský s rodinou

Kondičný tréner Michal Dragijský oslávil s futbalistami Dukly Praha postup do prvej ligy. Rodák z Rimavskej Soboty má veľkú radosť z toho, že sa Dukla vracia medzi českú elitu. Doviedol ju tam skúsený tréner Petr Rada. „Všetci v klube sa tešíme na prvú ligu. Pri všetkej úcte je síce druhá liga veľmi náročná súťaž, ale čo sa týka diváckeho záujmu či štadiónov, tak prvá liga je úplne iná súťaž. Budeme sa snažiť, aby sme v nej neboli len do počtu a aby sme dobre reprezentovali Duklu Praha,“ uviedol pre vobraze.sk tridsaťtriročný Michal Dragijský.

Do pražskej Dukly prišiel v sezóne 2019/2020. „Postup je v prvom rade úspechom celého mužstva ako kolektívu. Pre mňa je to vzhľadom na skutočnosť, že som do Dukly prišiel počas sezóny, v ktorej sme z prvoligovej súťaže vypadli a neskôr som prešiel v klube počas účinkovania v druhej lige aj náročnejšími obdobiami, teraz hlavne pocit zadosťučinenia a radosti,“ skonštatoval odchovanec MŠK R. Sobota.

Podiel kondičného trénera na tom, že sa klub z Julisky prebojoval do prvoligovej spoločnosti, je podľa Dragijského primeraný jeho kompetenciám. „Každý člen tímu musí prispieť svojou mierou k tomu, aby bolo možné dosiahnuť akýkoľvek úspech. Verím, že som tiež svojou troškou k tomuto nášmu úspechu prispel,“ nechal sa počuť.

Dukla Praha zimovala v tabuľke na druhom mieste, ale vďaka úspešnému jarnému ťaženiu druhú ligu vyhrala. „Myslím si, že sa v odvetnej časti naplno prejavila kvalita nášho tímu. Aj keď sme sa nevyhli dvom prehrám, mali sme spomedzi všetkých tímov, ktoré s nami bojovali o postup, najstabilnejšiu výkonnosť. Potvrdzuje to fakt, že sme pred jarnou časťou strácali na vedúci Vyškov štyri body a nakoniec sme skončili pred ním s trinásťbodovým náskokom. Tím sa zlepšoval a každým víťazstvom rástlo naše sebavedomie i pohoda v kabíne,“ priblížil Michal Dragijský.

Oslavy boli podľa jeho slov rozdelené na dve časti. „Prvá bola spontánna hneď po zápase s Prostějom, keď sme si definitívne zabezpečili postup. V takej situácii nie je možné zabrániť emóciám, ktoré nami lomcovali. Bolo to perfektné, všetci sme si to užili. Tá druhá časť bola už oficiálnejšia a pokojnejšia. Prišla na rad po poslednom kole, keď sme si preberali trofej za prvé miesto. Na druhý deň sme sa stretli všetci spolu s našimi rodinami na grilovačke. Bolo veľmi príjemné osláviť tento úspech s našimi najbližšími. Tí to majú s nami počas sezóny ťažké a aspoň čiastočne sme im mohli dať najavo, že rodinné zázemie je pre športovcov veľmi dôležité.“

Jeho manželka Monika je z východného Slovenska. Na začiatku septembra minulého roka sa im narodila dcérka Viktória. „Snažím sa jej venovať najlepšie, ako viem. Máme z nej všetci v rodine veľkú radosť,“ podotkol Michal, ktorý pochádza z lekárskej rodiny.

Medzi jeho hráčske zastávky patrí aj Dukla Banská Bystrica, Baník Kalinovo, MŠK Tisovec, OFK Dunajská Lužná, ale pôsobil tiež v Rakúsku. Na Slovensku hrával aj futsal a na reprezentačnej úrovni plážový futbal. V nedávno skončenej sezóne nastupoval v nižšej súťaži za C – tím Dukly Praha. „V jarnej časti som však vzhľadom na okolnosti nevedel nastupovať za naše céčko. Ak mi to pracovné povinnosti v budúcnosti dovolia, rád by som za toto mužstvo ešte hral. Tretiu najvyššiu súťaž vo futsale som však za tím Prírodné vedy hrával, keďže tieto stretnutia sa hrajú v priebehu týždňa. Veľmi ma futsal baví,“ povedal Michal Dragijský.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album M. Dragijského