Balciarová zopakovala prvenstvo spred troch rokov

Druhýkrát triumfovala na majstrovstvách Slovenska v seniorskej kategórii. Karatistka Dorota Balciarová získala titul minulý týždeň v Šamoríne. Dvadsaťšesťročná rodáčka z Rimavskej Soboty tam súťažila tradične v kata. Mala osem súperiek.

Každopádne si toto zlato zapamätá vzhľadom na opatrenia v súvislosti s pandemickou situáciou. Prejavilo sa to aj pri dekorovaní medailistov. „Zisk majstrovského titulu znamená pre mňa veľmi veľa, predovšetkým priblíženie sa k nominácii na májové majstrovstvá Európy, ktoré budú v Poreči i na júnový kvalifikačný turnaj v Paríži, kde bude prebiehať boj o miestenky na olympiádu do Tokia,“ povedala Balciarová.

„S výkonmi na republikovom šampionáte som bola nadmieru spokojná, aj keď vždy sa dá urobiť viac. Mám za sebou dva dlhé a ťažké mesiace poctivej driny a ešte dva ma čakajú. Prajem si jediné, aby to bolo spravodlivé,“ uviedla Dorota.

Premiérový národný primát medzi seniorkami si vybojovala v roku 2018 na tatami v Žiline. Naďalej je členkou VŠC Dukla Banská Bystrica, pod ktoré spadajú aj športovci z iných odvetví. Našla si však nový karate klub. „Pred M – SR sme podpísali prestupové papiere z Dukly do KK Farmex Nitra. Už dávnejšie sa totiž zrušil môj oficiálny klub Dukla Banská Bystrica, fungoval pod VŠC Dukla a každý sa mal vrátiť do svojho domáceho klubu. Vystriedala som ich ale viac, bola som z tohto pohľadu pendler. Nevedela som, kam prestúpiť. TJ ŠK Uraken Rimavská Sobota, v ktorom som začínala, zanikol pred vyše desiatimi rokmi. V nitrianskom Farmexe pôsobí Klaudio Farmadín. On je môj oficiálny manažér a má záštitu nad mojou prípravou v rámci Slovenského zväzu karate. Je tiež mojím priamym nadriadeným vo VŠC Dukla Banská Bystrica. Preto bolo pre mňa ideálne prestúpiť práve do jeho klubu,“ ozrejmila Balciarová.

Podľa jej slov je mimoriadne spokojná, že má konečne miesto a klub. „Nie som len taký samotár, ako to bolo doteraz. V KK Farmex Nitra je super partia, takže mám z toho len pozitívne pocity,“ podotkla bronzová medailistka z ME v roku 2018. V mládežníckych kategóriách žala úspechy na vrcholných podujatiach.

Foto: album D. Balciarovej