Výjazdové rokovanie vlády sa uskutoční v R. Sobote. Podporiť mieni obce i mestá v okresoch R. Sobota i Poltár

Výjazdové rokovanie vlády, ktoré sa má konať 19. júna v Rimavskej Sobote sa uskutoční za prísnych bezpečnostných opatrení. Informáciu pre vobraze.sk potvrdil prednosta Okresného úradu v R. Sobote Karol Anger (Hlas-SD). Termín výjazdového rokovania pre vobraze.sk potvrdil aj okresný šéf koaličnej strany Smer-SD a zároveň poslanec NR SR Ivan Hazucha. Ako dodal, výjazdové rokovanie má byť pre dva okresy, druhým je Poltársky.

Včera bola v R. Sobote prehliadka priestorov, kde sa výjazdové rokovanie má konať. Ide o budovu Mestského kultúrneho strediska. Ako Karol Anger načrtol, pôjde o veľké bezpečnostné opatrenia i obmedzenia v doprave v čase trvania rokovania. Uzavreté by malo byť minimálne Námestie Š. M. Daxnera.

Koordinátorom výjazového rokovania je rimavskosobotská samospráva, v ktorej priestoroch sa výjazdové rokovanie má odohrávať. „Vyčlenený bol na to balík financií, ide o zabezpečenie stravy, výzdoby,“ doplnil Anger.

Podľa Angera sa s ministrami pred rokovaním vlády majú stretnúť približne tridsiati starostovia obcí z okresov R. Sobota i Poltár. Čo sa týka podpory okresov, pre ktoré je výjazdové rokovanie, tak by z balíka financií mala podľa Angera dostať niečo každá obec, v závislosti od počtu obyvateľov. „Je to filozofia výjazdového rokovania. Každá obec dostane niečo z toho rokovania,“ avizuje prednosta okresného úradu.

„Pokiaľ sa nestane nič veľmi zvláštne, tak bude rokovanie v R. Sobote,“ povedal Ivan Hazucha a dodal, že výjazdové rokovanie bolo aj v minulosti spájané pre viac okresov. „Aj teraz je to tak, aj keď by som skôr očakával, že nás spoja s okresom Revúca,“ povedal Hazucha, podľa ktorého sa o výjazdové rokovanie otvorene uchádzali a vyvíjali iniciatívu v obci Číž, aj v meste Poltár. „Ja som rád, že sa nám podarilo uspieť, že to bude Rimavská Sobota,“ dodal poslanec NR SR Hazucha s tým, že býva zvykom, že v mieste, kde sa rokovanie koná, sa stále trochu viac pomôže.

Tlačový a informačný odbor Úrad vlády Slovenskej republiky pre vobraze.sk potvrdil, že výjazdové rokovanie vlády v Rimavskej Sobote je momentálne v štádiu príprav.

Zdroj: vobraze.sk