V R. Brezove majú štyroch kandidátov na starostu, v obci Kociha sú dve adeptky

Obecný úrad Rimavská Baňa

V Hrachove sa o funkciu starostu obce uchádza jeden kandidát, ktorým je súčasný starosta Ondrej Knechta (Hlas – SD, Smer – SD). Pre vobraze.sk to uviedla zapisovateľka miestnej volebnej komisie Katarína Mareková. Ako dodala, na poslancov majú deväť kandidátov. Obecné zastupiteľstvo tvorí v Hrachove sedem poslancov. Knechta nemal vyzývateľa ani v komunálnych voľbách na jeseň 2018.

O hlasy voličov v obci Kociha zabojujú dve kandidátky. Na pozícii starostky by chcela pokračovať Tatiana Klimová (Smer – SD), jej súperkou je Eva Kamenská (Hlas – SD). Ako ďalej informovala zapisovateľka miestnej volebnej komisie Jana Maňurová, sedem kandidátov sa uchádza o päť miest poslancov obecného zastupiteľstva.

Na starostu Rimavských Zalužanoch kandiduje len Milan Medveď (SNS), ktorý túto funkciu zastáva aj v súčasnosti. Podľa vyjadrenia zapisovateľky miestnej volebnej komisie Agnesy Kvakovej majú na poslancov v obci osem kandidátov. Poslanecký mandát z nich získajú piati.

V Rimavskej Bani kandiduje na funkciu starostky len Elena Polóniová (nezávislá). Protikandidáta nemala ani v predchádzajúcich komunálnych voľbách. O mandát poslanca sa uchádza sedem záujemcov. Obecné zastupiteľstvo pritom bude naďalej tvoriť sedem poslancov. Samospráva zverejnila mená kandidátov na svojej webovej stránke.

Zálusk na starostovské kreslo si v Rimavskom Brezove robia štyria adepti. Okrem súčasného starostu Mariána Šivaru (Hlas – SD) kandidujú Dušan Stieranka (SNS), Dušan Nociar (nezávislý) a Andrea Piatnicová (Smer – SD). Podľa informácií z obecného úradu sa uchádza o poslanecký mandát jedenásť kandidátov. Sedem z nich sa stane súčasťou obecného zastupiteľstva.

Vo Veľkých Teriakovciach sa o funkciu starostu uchádza iba jeden kandidát, ktorým je súčasný starosta Kamil Kučera (Hlas – SD). V obci majú deväť kandidátov na poslancov. Sedem z nich bude tvoriť obecné
zastupiteľstvo. Samospráva zverejnila kandidátov na svojej webovej stránke.

Komunálne voľby sa uskutočnia 29. októbra.

Zdroj: vobraze.sk, foto:archív