V Kokave bojujú o kreslo starostu dvaja kandidáti, rovnako je to v Hrnčiarskych Zalužanoch či v Sušanoch

Hrnčiarska Ves
z obce Hrnčiarska Ves

O kreslo starostu Hrnčiarskych Zalužian súperia dvaja muži. Voliči sa môžu v jesenných komunálnych voľbách rozhodnúť, či chcú, aby vo funkcii pokračoval terajší starosta Branislav Nociar (nezávislý), alebo uprednostnia jeho vyzývateľa Ondreja Melicha (Hlas – SD). Ten je konateľom spoločnosti a poslancom obecného zastupiteľstva. O sedem miest poslancov má záujem dvanásť kandidátov.

Dvoch kandidátov na starostu majú tiež v Sušanoch. Sú nimi súčasný starosta Štefan Vaclavik (KDH) a terénny sociálny pracovník Marian Bystriansky (nezávislý). O päť poslaneckých mandátov sa uchádza dvanásť záujemcov.

Traja kandidáti na starostovský post zabojujú o hlasy voličov v Hrnčiarskej Vsi. Uchádzajú sa o ne terajší starosta Ján Melicher (Hlas – SD), dôchodca Ján Kožiak (Národná koalícia/nezávislí kandidáti) a štátna zamestnankyňa i obecná poslankyňa Jela Kyzeková (Smer – SD, SNS). V obci majú dvanásť kandidátov na poslancov, sedem z nich bude tvoriť obecné zastupiteľstvo.

V Kokave nad Rimavicou si môžu voliči vybrať z dvoch kandidátov na starostu. V tejto funkcii by chcel pokračovať terajší starosta Ján Chromek (Hlas – SD), jeho vyzývateľom je stavbár Zdenko Matušiak (nezávislý). O deväť miest poslancov obecného zastupiteľstva sa uchádza devätnásť záujemcov.

Komunálne voľby sa budú konať 29. októbra.

Zdroj: vobraze.sk