V Hajnáčke a Hodejove sú traja kandidáti na starostu, v Tachtách a Gemerskom Jablonci dvaja

Tachty
Obec Tachty

V obci Hajnáčka kandidujú na post starostu traja uchádzači. Na tejto pozícii by chcel pokračovať súčasný starosta Ivan Poprocký (Aliancia – Szövetség, Sme rodina, Hlas – SD). O dôveru voličov sa ďalej uchádzajú učiteľ Attila Chovan (nezávislý) a podnikateľ Dionýz Pál (nezávislý). Obidvaja sú poslancami obecného zastupiteľstva a Chovan zároveň zástupcom starostu. O kandidátoch vobraze.sk informovala zapisovateľka miestnej volebnej komisie Agneša Szabóová. Ako dodala, na poslancov kandiduje dvanásť adeptov a obecné zastupiteľstvo bude naďalej tvoriť sedem zástupcov občanov.

O funkciu starostu sa v obci Tachty uchádzajú dvaja kandidáti. A to jednak terajší starosta Július Molnár (Aliancia – Szövetség) a jeho súperom je železničiar Róbert Bášti (nezávislý). Ten je poslancom obecného zastupiteľstva a tiež zástupcom starostu. Pre vobraze.sk to uviedla zapisovateľka miestnej volebnej komisie Alžbeta Pálová. Ako doplnila, v obci majú trinásť záujemcov o mandát poslanca. Sedem z nich sa stane poslancami obecného zastupiteľstva.

V obci Gemerský Jablonec ašpirujú na post starostu dvaja kandidáti. Sú nimi terajší starosta Július Agócs (Aliancia – Szövetség) a podnikateľ Štefan Farkas (Maďarské fórum), ktorý je poslancom obecného zastupiteľstva. Pre vobraze.sk to povedala zapisovateľka miestnej volebnej komisie Silvia Miglaviczová. V obci majú podľa jej vyjadrenia šestnásť kandidátov na poslancov. Obecné zastupiteľstva bude naďalej tvoriť sedem poslancov.

Troch uchádzačov o starostovské kreslo majú v Hodejove. O hlasy voličov sa uchádza súčasná starostka Katarína Jakabová (Aliancia – Szövetség), ako aj nezamestnaný Daniel Illéš (Strana rómskej koalície) a opatrovateľka Mária Farkas (Hlas – SD). Pre vobraze.sk to povedala zapisovateľka miestnej volebnej komisie Veronika Katyiová. Ako ďalej informovala, o funkciu poslanca má záujem sedemnásť kandidátov. Obecné zastupiteľstvo bude naďalej pozostávať zo siedmich poslancov.

Komunálne voľby sa uskutočnia 29. októbra.

tachty

Zdroj: vobraze.sk