Poslanec Juhász a Cziprusz sa o kandidatúre na post primátora definitívne nerozhodli

Za mikrofónom Zoltán Cziprusz, po jeho pravici Onbrej Lunter, Attila Agócs, František Auxt a Peter Juhász

Rimavskosobotskí poslanci Peter Juhász a Zoltán Cziprusz sa jednoznačne nevyjadrili k prípadenej kandidatúre na post primátora mesta. Obidvaja sú v zastupiteľstve členmi poslaneckého klubu Aliancia – Szövetség.

„Boli výzvy, prišli za mnou, aby som to prijal. Momentálne je to viac nie, ako áno, ale definitívne som sa v tomto ešte nerozhodol,“ povedal pre vobraze.sk Peter Juhász, ktorý je lekárom v rimavskosobotskej nemocnici. Ako vysvetlil, na mestskú funkciu nominuje lokálna organizácia a na krajskú okresná organizácia Aliancie.

„Takže ešte ani jedna z týchto vecí sa nestala a na toto odpoveď je možné dať za nejaké 2-3 týždne. Je to kolektívne rozhodnutie,“ dodal.

„Viacerí ma oslovili, aby som kandidoval na post primátora, ale pravdepodobne nemám takéto plány. Asi to bude ešte na rozhodnutí strany Aliancia, ale moje prvoradé plány sú, aby sme zvíťazili na krajskej a mestskej úrovni volieb. Nevylučujem to, ale na 90 percent, že nebudem kandidovať na primátora,“ povedal pre vobraze.sk poslanec Zoltán Cziprusz.

Obidvaja poslanci MsZ sú zároveň poslancami Banskobystrického samosprávneho kraja. „Či bude mať strana kandidáta na primátora, to sa ešte nevie. Sú tri možnosti, buď budeme mať vlastného kandidáta, niekoho podporíme, alebo vôbec nebudeme riešiť post primátora a budeme sa sústrediť na poslancov,“ dodal Cziprusz.

Aliancia podporí Luntera

Aliancia sa rozhodla podporiť v jesenných regionálnych voľbách na post podpredsedu BBSK Ondreja Luntera. Zástupcovia strany tak urobili priamo v Rimavskej Sobote, kde na tlačovom brífingu prišli so spoločným Memorandom o podpore kandidáta na predsedu BBSK.
„Vysoko si vážim našu doterajšiu spoluprácu s Ondrejom Lunterom. Naša spolupráca v zastupiteľstve je príkladom toho, že kde je vôľa, tam je cesta. Príkladom toho je množstvo projektov v našom regióne, ktoré sa nám podarilo v tomto období zrealizovať,“ vyjadril sa Peter Juhász.

Zdroj: vobraze.sk, TS Tím Lunter