V Tisovci ocenia lekára i remeselníka. Vystúpi Beáta Dubasová a Michal David Revival

Cenu mesta v Tisovci udelia tento rok lekárovi Petrovi Šuranovi a remeselníkovi Jánovi Maciakovi, ktorý sa venuje rezbárstvu, remenárstvu a prackárstvu. Rozhodli o tom tisovskí poslanci na včerajšom zasadnutí.

Beáta Dubasová, Michal David Revival i Gizka Oňová sa predstavia počas Dní mesta v Tisovci. Ich koncerty sa uskutočnia v sobotu prvého júla. Medzi najväčšie hity Dubasovej patria piesne Vráť mi tie hviezdy, Za dverami mojej izby, Sme také, aké sme, Dievča z reklamy, Účesy, Maznáčik či Ten príbeh je preč. Jej najnovšou skladbou je Pierko pravdy. Rodáčka zo Stropkova oslávila v máji 60. narodeniny.

V meste pod Hradovou zaznejú tiež hity Michala Davida v revivalovej podobe. Gizka Oňová je známa nielen ako speváčka, ale tiež ako muzikálová herečka. Televízna svokra sa venuje aj kuchárskemu umeniu. Program Dní mesta schválilo v stredu 31. mája Mestské zastupiteľstvo v Tisovci.

V Tisovci sa v sobotu má konať aj trh regionálnych produktov, Festival Janka Plichtu, ďalej vystúpi folklórna skupina Lieščina, pre deti zahrá Divadlo na sídlisku. Nemajú chýbať kotlíkové špeciality, tanečná zábava a atrakcie pre deti.

Nedeľa druhého júla bude prepojená s divadelníkmi z DS Daxner, a to vrátane oslavy 30. výročia jeho znovuobnovenia. Slávnostné zasadnutie mestského zastupiteľstvo sa bude konať v piatok 30. júna a o hudobný program sa na ňom postará dievčenská vokálna skupina Sweet Little Chicks.

Zdroj: vobraze.sk, foto: beatadubasova.sk

Tisovčan Maciak vyrezáva sochy. Vyrába kožené opasky i kapsy