Reportérka TV JOJ pochádza z R. Soboty

Reportérka TV JOJ Edita Hutková je rodáčkou z Rimavskej Soboty. Pochádza z policajnej rodiny. „Ocko aj mamina boli dlhoroční policajti, čiže policajné témy boli u nás doma na každodennom poriadku. Policajtom je aj môj brat,“ uviedla pre našu facebookovú stránku. Hutková sa venuje najmä krimi témam. „Jeden čas som sa pohrávala aj s myšlienkou, že by som vstúpila do Policajného zboru. Ak by sa tak stalo, tak by to bola určite operatíva,“ prezradila Edita.

Na rimavskosobotskej obchodnej akadémii vyštudovala odbor bankovníctvo a na vysokých školách verejnú správu i regionálny rozvoj. „Na obchodnú akadémiu s láskou a často spomínam,“ poznamenala. Pred pôsobením v TV JOJ bola aj redaktorkou MY Novohradské noviny. Žije v Lučenci.

Ak by nebola novinárkou, vybrala by si podľa jej slov profesiu, v ktorej by mohla iným pomáhať. Zaujímalo by ju tiež právo a psychológia. „Aj v novinárskej práci však máme veľa prípadov, kedy dokážeme pomáhať. Či už ide napríklad o vyriešenie nejakého problému, alebo je to zbierka po požiari, alebo upozornenie na podvodníkov a takáto informácia môže ďalšiemu zachrániť peniaze. Je to práca s ľuďmi a ja mám ľudí rada. Novinárska práca nie je stereotyp a je tam aj určitá forma adrenalínu, keď sa musíme rýchlo dostať na dané miesto, ak ide o aktualitu,“ vyjadrila sa Edita Hutková.