Humoristka Vacvalová prežila nádherné detstvo v Tisovci

Známa moderátorka, humoristka a aj príležitostná herečka nikdy nezabudne na krásne chvíle najmä zo svojho detstva prežité v Tisovci. Keď sa Elena Vacvalová vracia do rodného mesta, má srdce v hrdle a neskutočne dobrý pocit, že ide domov. Viac prezradila pre vobraze.sk v rozhovore.

Aj keď sa Eňa narodila v nemocnici v Hnúšti – Likieri, do odchodu na vysokú školu žila v Tisovci. „Moje detstvo bolo úžasné. Otecko bol riaditeľ základnej školy, maminka v nej učiteľka a my sme v škole aj bývali. Brat pokračoval v rodičovských šľapajach a odišiel študovať učiteľstvo, aj manželku si našiel učiteľku. Ja som však z tohto vybočila,“ smeje sa moderátorka, ktorá po základnej škole študovala na hnúšťanskom gymnáziu. Keďže ju podľa jej slov nezobrali na vysokú školu na herectvo pre nedostatok talentu, rozhodla sa pre Filozofickú fakultu Univerzity Komenského – odbor filmová a televízna žurnalistika.

„Toto malo k filmu a divadlu, ktoré som mala veľmi rada, blízko. Potom som už ostala v Bratislave, kde som si našla prácu v časopise Kamarát,“ doplnila Vacvalová. Divadlo jej však učarovalo už ako dieťaťu. V Tisovci bolo ochotnícke divadlo a Elenina mamička v ňom účinkovala.

„Doteraz mám fotku, kde hrala Noru v divadelnej hre. Ja som tiež pričuchla k divadlu už od základnej školy. Na gymnáziu som zasa pôsobila v školskom rozhlase a stále som recitovala,“ ozrejmila dlhoročná humoristka, ktorá sa do rodného Tisovca stále rada vracala a aj vracia. Predtým pravidelne počas vysokej školy chodila za rodičmi, no keď jej otecko nečakane zomrel, rozhodla sa ostať pri mamičke celé leto a promovať až v septembri. „Kým žila, chodila od Sviatku všetkých svätých do jari ku nám do Bratislavy, potom sa už tešila a v apríli, či v máji sa vracala do milovaného Tisovca,“ vysvetľuje Eňa. Celá jej a aj bratova rodina pravidelne 30 rokov chodila ku bratrancovi na chalupu na lazy. Posledné dva roky však kvôli pandémii neboli, no zvažujú, že toto leto tam znova zavítajú.

Relácia Sedem na TV JOJ má totiž teraz pauzu a Zlaté časy po smrti Milana Lasicu moderátorka ukončila. Reláciu vysielala RTVS. „Dostala som ponuky moderovať to s niekým iným, no ja som to odmietla. Program bol naše spoločné dieťa a ja som cítila, že to potrebujem uzavrieť,“ hovorí Elena Vacvalová (64) s tým, že si chce užívať zaslúžený dôchodok a účinkovať len v obľúbenej dlhoročnej relácii Sedem. Teší ju, že mladí stand-uptisti to omladili a omladili aj ju s kamarátkou, humoristkou Oľgou Feldekovou. „Idem do práce a teším sa. Toto sa málokedy stáva. Nie je to o práci a „korunkách“, ale o priateľoch,“ prezradila Elena, ktorá sa chce viacej venovať zvieratám, prírode, filmu, či ísť do kina. Bez stresu si chce užiť záhradu. „Prežila som v šoubiznise 45 – 46 rokov, veď to je ako za trest,“ povie s úsmevom.

V týchto dňoch si moderátorka užíva plavbu loďou po severských krajinách v spoločnosti manžela Juraja a následne v auguste jej kroky povedú do Tisovca na spomínanú chalupu. „Síce už rodičom pôjdeme len na hroby, ale to je jedno. Ja keď prichádzam do Tisovca a len vidím tabuľu s názvom, mám srdce v hrdle a zasa mám ten úžasný pocit, že idem domov. To sa nikdy nestratí, či tam niekoho máte, alebo nie, lebo tam máte srdce a spomienky na nádherné detstvo,“ zakončila skvelá humoristka.      

Zdroj: vobraze.sk, foto: archív Eleny Vacvalovej