Zbierka pre detský domov v R. Sobote bola ukončená úspešne. Ďakujeme prispievateľom. Vaša štedrá účasť deti isto poteší

Nemusíme, ale môžme, znel názov verejnej zbierky pre deti z Centra pre deti a rodiny v Rimavskej Sobote. Vyhlásili sme ju v júli osobitne pre detský domov Javorček v Rimavskej Sobote a oslovila značnú časť ľudí. Prvé financie sme už odovzdali počas leta, aby ich vedeli využiť včas. Zvyšok príspevku, ktorý sa dal podporiť do 30. augusta, odovzdáme pri návšteve. Celkovo sa do ukončenia zbierky podarilo s vašou pomocou vyzbierať 247 eur. Prvých 100 eur prevzala riaditeľka Erika Gavurová ešte v lete. Deti tieto financie môžu použiť na návštevu kúpaliska, atrakcií, či sa vzdelávať, alebo venovať športu.

Deti bežne vídavame priamo v meste na pravidelných prechádzkach, ale aj na Kurinci. Kvalifikovaní vychovávatelia s nimi chodia aj po výletoch a učia ich fungovať v bežnom živote. „Aj keď deťom rodinu nedokážeme nahradiť, snažíme sa skvalitňovať starostlivosť s cieľom zabezpečiť deťom a mladým dospelým život v bežnej domácnosti,” informuje. Ich snahou je, aby deti neskôr vedeli prevziať zodpovednosť za svoj život a zvládnuť starostlivosť o seba, domácnosť, tak, ako to robia tí, ktorí v domovoch nežijú.

Iniciátorom zbierky bol jeden z našich čitateľov a TOP fanúšik na FB Ján Melicher, ktorý sa zapojil do súťaže o lístky na voľný vstup na kúpalisko na Kurinec. Keď sa na neho usmialo šťastie, rozhodol sa svoje lístky venovať deťom do detského domova a prispel prvou sumou 20 eur.

Naše OZ Vobraze prispelo tiež sumou 50 eur. Predmetom činnosti združenia je podporovať, spájať a vytvárať prostredie pre nestranné a objektívne informovanie verejnosti, kultúrnosť, vzdelanosť, tvorivosť a environmentálnu gramotnosť. Nechýba ani propagácia regiónov, lokálnych firiem, široká podpora rozvoja ekoturizmu. Združenie má za cieľ vytvárať podmienky pre uspokojovanie potrieb všetkých vekových a sociálnych skupín, vymieňať si poznatky so združeniami a organizáciami v rámci regionálnej, národnej a nadnárodnej spolupráce.

Zbierku pre deti detského domova v R. Sobote podporili už prví darcovia – vobraze.sk

Zdroj: OZ V OBRAZE, vobraze.sk