V R. Sobote otvorili obchodné centrum. V programe zaspieval Kali aj Kmeťo + foto a video

V Rimavskej Sobote včera otvorili nové nákupné centrum Spektrum. Zákazníci už môžu nakupovať už v siedmich predajniach, ktoré sú jeho súčasťou na Hostinského ulici. Okrem rozšírenia služieb a pestrého mixu tovaru tu pribudli aj nové pracovné miesta. Súčasťou slávnostného otvorenia bol i kultúrny program. V rámci neho vystúpilo bubnovo-tanečné zoskupenie Campana batucada. S ich šou sa prešli okolo všetkých obchodov a priniesli tak návštevníkom kúsok Brazílie do R. Soboty. Po nich divákov potešil na pódiu Igor Kmeťo ml. s kapelou. Záverom najviac ľudí na trávnatú plochu pri obchodnom centre pritiahol reper Kali a Peter Pann, ktorých do R. Soboty osobitne zabezpečila spoločnosť Tesco. Návštevníci zaplnili všetky parkovacie miesta, pred obchodmi i na parkovisku susediacej bývalej Hypernovy. 

Retail park Spektrum vynovila developerská spoločnosť Mayflower Group. Podľa slov jej zástupcu Lukáša Šarköziho, do Rimavskej Soboty prišli asi pred dvomi rokmi, kedy tento projekt analyzovali a rekonštrukcia trvala približne posledný rok. „Boli sme veľmi prekvapení, aké krásne mesto je Rimavská Sobota,“  povedal na otvorení Šarközi. Ako oznámil, vyzbierali pre detské kardiocentrum 7 tisíc eur pri príležitosti tohto otvorenia pre Kristiána, ktorý ide podstúpiť ťažkú operáciu srdca. „Je to na jeho rekonvalescenciu a rehabilitáciu,“ priblížil Šarközi.

Spoločnosť sa podľa neho sústredila na využitie moderných ekologických riešení, ktoré prispejú k energeticky úspornému prevádzkovaniu parku s celkovou prenajímateľnou plochu 6 100 m². „Pri rekonštrukcii retail parku sme sa snažili nielen zveľadiť tento priestor s nevyužitým potenciálom a premeniť ho na atraktívne miesto pre nákupy a relax, ale aj prispieť k tomu, aby bol projekt dlhodobo udržateľný. Moderné technológie, ktoré sme implementovali, nám umožňujú efektívne využívať energiu a minimalizovať našu uhlíkovú stopu,“ vysvetľuje Lukáš Šarközi. 

Vo vynovenom objekte obyvatelia nájdu obchodnú sieť Tesco, JYSK a Kik, predajňu s potrebami pre zvieratá SuperZOO, pobočku siete 101 drogerie či lekáreň Dr. Max, ktorá bude otvorená neskôr. Svoju prvú prevádzku v Rimavskej Sobote otvoria aj značky Sinsay či obľúbený holandský reťazec Action, v ktorého sortimente nechýbajú domáce potreby, oblečenie, hračky či dekorácie.

Súčasťou otvorenia supermarketu Tesco bola avizovaná podpora miestnej komunity OZ artRIS z R. Soboty, ktorá plánuje vybudovať oddychovú zónu v komunitnej záhrade vo Vinici. Vyhlásil to v príhovore manažér oddelenia správy nehnuteľností spoločnosti Tesco Marek Slanina. Pred strihaním pásky odovzdal symbolický šek koordinátorke OZ artRIS Zuzane Čonkovej. Ako spomenul, je rodákom z Rimavskej Soboty a pre spoločnosť Tesco pracuje už takmer 25 rokov, aj preto je rád, že tu v meste otvárajú druhú prevádzku. „Rimavská Sobota mi je stále blízke miesto. Otvárame tu 161. predajňu Tesca na Slovensku, čo je ďalší dôležitý míľnik,“ hovorí a dodáva, že predajňa patrí k štyrom novým obchodom otvoreným tento rok na Slovensku. 

Zdroj: vobraze.sk