OBI je v Rimavskej Sobote vo fáze príprav výstavby

Obchodný reťazec OBI chce v Rimavskej Sobote otvoriť svoju predajňu. Ide o priestory bývalej Hypernovy na Hostinského ulici. „Momentálne sme vo fáze príprav výstavby,“ uviedla pre vobraze.sk Monika Hlubiková, expert sales spoločnosti OBI na Slovensku. K termínu predpokladaného otvorenia sa zatiaľ nevyjadrila.

Budova bývalej Hypernovy zmenila majiteľa približne pred rokom. Otvorenie predajne bude závisieť od toho, kedy začnú rekonštrukčné práce v priestoroch objektu, ako budú prebiehať a či ich budú vedieť dokončiť. Prerobenie priestorov je odhadované na pol roka.

Do konca novembra má časť priestorov ešte v prenájme spoločnosť z Rimavskej Soboty. O priestory mali v minulosti záujem už viacerí investori, no rokovania nedospeli do úspešného konca. 

V auguste spoločnosť OBI hľadala v ďalšom kole zamestnancov. Predbežný nábor na niekoľko pozícií sa konal priamo v Rimavskej Sobote a záujem bol podľa našich informácií dostatočný. Išlo o vedúce pozície. Spoločnosť má postupne hľadať aj ľudí na prevádzkové pozície. Najbližšie predajne OBI sú v Banskej Bystrici či v Košiciach.

V priebehu augusta bolo na Hostinského ulici v R. Sobote otvorené obchodné centrum Spektrum. Zákazníci tak môžu nakupovať už v siedmich predajniach. Vo vynovenom objekte zákazníci nájdu obchodnú sieť Tesco, JYSK a Kik, predajňu s potrebami pre zvieratá SuperZOO, pobočku siete 101 drogerie či lekáreň Dr. Max, ktorá bude otvorená neskôr.

V R. Sobote majú na jeseň začať stavať na Cukrovarskej ulici obchodné centrum Möbelix. V súčasnosti v lokalite prebieha výstavba komunikácií. Cesta povedie za čerpacou stanicou až po existujúcu komunikáciu pri parkovisku pred Tescom. Zlepšiť má aj podmienky pre prístup k stanici technickej a emisnej kontroly STK MT Control, ktorá sa nachádza v tesnom susedstve pozemku pre obchodné centrum.

Zdroj: vobraze.sk