Menej úsporná elektronika môže za rok spotrebovať až dvojnásobok energie. Okay prichádza s výhodnejšími cenami aj darčekmi

Okay elektro Rimavská Sobota

Energie a ich spotreba patria k čoraz viac skloňovaným pojmom nielen pri elektronike. Priemerná domácnosť má viacero spotrebičov, ktorých spotreba je rozdielna v závislosti od ich energetickej triedy či dĺžky používania. Najväčšiu spotrebu majú hlavne spotrebiče, ktoré idú nonstop, chladničky, mrazničky a v mnohých domácnostiach aj umývačky riadu, práčky či televízory.

„Ľudia si medzi prvými vecami menili v domácnostiach led osvetlenie, ale zabúdajú pritom na starú chladničku s mrazničkou, ktorú vymenia len keď sa im pokazí. Nové spotrebiče majú pritom nižšiu spotrebu ako staré. Zákazníci si v tejto dobe prehodnocujú, ktoré spotrebiče majú najväčšiu spotrebu a využívajú sa 24 hodín denne,“ avizuje pre vobraze.sk vedúci predajne Okay Rimavská Sobota Zoran Kalász. Ako dodal, žiadaný tovar naskladňujú už v týchto dňoch a podarilo sa im to ešte v pôvodných cenách. „Čo bude od nového roka, nevieme,“ informujú v Okay v obchodnom centre Galéria komín na Cukrovarskej ulici v R. Sobote.

Pre lepší prehľad žiadaného tovaru tento týždeň zmenili aj rozloženie tovaru v predajni. Zákazníci tak majú predajňu po vstupe ako na dlani. „Viac priestoru dostala biela technika, o ktorú je čoraz väčší záujem. Zákazník tak uvidí bielu techniku už hneď od dverí, podobne ako aj darčeky, ktoré pribaľujeme k práčkam. Tentokrát sú to tri kusy pracích prostriedkov v hodnote 40 eur zadarmo,“ avizuje vedúci predajne. Ako naznačil, v dnešnej konzumnej spoločnosti a domácnostiach je v prevádzke mnoho spotrebičov. Umývačky riadu idú denne, chladničky, sušičky, práčky hlavne v prípade malých detí. Veľa ľudí pritom má doma od rána do večera pustený televízor.

Najbližšiu sobotu 12. 11 v rámci Black Friday využite ďalšiu zľavovú akciu plnú skvelých cien!

– 10 % na všetko elektro aj nábytok a špeciálnych 5 % na mobilné telefóny

Aktuálne majú v predajni akciu – vymeňte staré za nové. „V predajni dbáme aj na ekológiu. Keď k nám donesiete akýkoľvek starý televízor, napríklad z chaty, aj nefunkčný, znížime vám cenu o 10 percent. Prioritou je teraz znižovanie elektrickej energie a jej úspora,“ hovorí vedúci predajne, kde majú k dispozícii skoro 90 druhov televízorov s nízkou spotrebou. „Ak niekto rozmýšľa nad nejakou vecou, že by bolo vymeniť televízor, chladničku, lebo má spotrebič 20 – 30 rokov, odporúčam vymeniť, kým sú ceny prijateľné,“ hovorí vedúci predajne Kalász, v ktorej sa pracovníci snažia ušiť cenu zákazníkovi na mieru. Či už zľavou z ceny, alebo dopravou.

Usporiť sa dá aj pri jednoduchej rýchlovarnej kanvici, kde sa nastavuje teplota a voda sa podľa potreby zohreje aj na 60 stupňov, čo je vítané pre niektoré druhy čajov. Pri avizovanom náraste cien energií je rozumnejšie vymeniť spotrebiče za tie s nižšou spotrebou. 

Najväčší predajca TV a veľkých spotrebičov má v ponuke vyše roka aj nábytok. „Znížili sme cenu za nábytok. Zákazníci si môžu priplatiť za dopravu. Veľmi dobre sa predávajú sedacie súpravy, manželské postele, komody či kuchynské linky. Veľa ľudí si nevie predstaviť, ako to bude vyzerať, pre takéto prípady tu máme vzorkovníky,“ hovorí. K dispozícii sú aj zľavové knižky na nábytok. Pre nerozhodných zákazníkov je tu stále v ponuke možnosť vyskúšať si nábytok na 30 dní zadarmo. „Málokto nám potom vráti veci, na ktoré sa dá rýchlo zvyknúť,“ dodáva. Zákazník si v predajni môže posedieť na pohodlnom gauči alebo posteli, pozrieť si vybraný televízor, vypočuť kvalitnú hudbu a túto otestovanú kombináciu hneď aj zakúpiť.

Najbližšiu sobotu 29. októbra je tu možnosť výhodného nákupu nábytku. Počas celého dňa môžete využiť akciu na mínus DPH. 

Okrem hotovosti je medzi zákazníkmi obľúbený naďalej aj predaj na splátky. Na výber sú tri spoločnosti a splácať sa dá začať až o dva mesiace. Splátky vedia nasaviť i na 90 mesiacov. Výhodné je predĺženie záruky až na 5 rokov či poistenie voči náhodnému poškodeniu či rozbitiu. 

Rimavskosobotská predajňa OKAY elektra a nábytku patrí k predajniam s viacerými naj. Pred rokom bola najlepšou na Slovensku i Čechách. Tento rok vyhrali v prvom štvrťroku ocenenie medzi najziskovejšími predajňami na Slovensku. 

Viac informácií o predajni, ako aj eshope nájdete tu.
Ak vás akcie a udalosti o predajni v R. Sobote zaujímajú, sledujte a lajkujte fb profil Okay.sk Rimavská Sobota.

Adresa: OKAY Rimavská Sobota
Cukrovarská ul. 5414/1D, Rimavská Sobota

Otváracie hodiny:
Pondelok-piatok 9:00-20:00
Sobota 9:00-20:00
Nedeľa 9:00-20:00

Zdroj: PR správa