Kvetinárstvo Tália – Vence & Ikebany má všetko pre vašu záhradu. Otvorili veľkú záhradkársku sekciu a prezradili plány

Chystáte sa do svojej zahrady vysádzať nové rastliny a hľadáte, kvety, byliny, stromčeky, zeminu a iné rastliny, tak navštívte Kvetinárstvo Tália – Vence & Ikebany na Železničnej ulici pod Šibeničným vrchom (bývalý nočný klub Montego) v Rimavskej Sobote. V najväčšom kvetinárstve v našom okrese počas jari otvorili záhradkársku sekciu s veľkou škálou rastlín, ktoré oživia a skrášlia vašu záhradu alebo balkón.  

V pestrej ponuke majú na výber z veľkého množstva sadeníc ovocných kríkov a stromov, ako napríklad malina, arónia ríbezľa, černica, egreš, čerešňa, jabloň, hruška a mnoho iných. Ovocné sadenice kríkov sú v cene 3,10 € a stromčeky v sume 9 € za jeden kus. Okrem toho v ponuke nájdete aj okrasné tuje až pätnástich druhov, medzi ktorými sú tuje borievky, borovice, smreky či tuje západnej. Na výber majú rôzne veľkosti: 1m, 1,5m a 2 metre. V regáloch isto zazriete aj kvitnúce okrasné stromčeky a kríky.

Bohatý výber je aj v sortimente jarných kvetov. Zakúpiť si môžete sirôtky, lomikameň, klinčeky, poniklec, kamejka a iné jarné kvety, ktoré sa pravidelne na týždennej báze menia. Ako pre vobraze.sk priblížil majiteľ Matej Lajgút, všetko závisí od aktuálneho kvitnutia kvetov a podľa toho prispôsobujú celú ponuku. Ďalej prezradil, že približne počas prvého aprílového týždňa si budú môcť zákazníci zakúpiť aj priesady paprík, paradajok, kalerábov, póru a mnoho iných zeleninových priesad. 

Váš záhon si môžete obohatiť aj o bylinky, ktorých je tiež niekoľko na výber. Sú to rozmarín, kari, mäta, ligurček, levanduľa, tymian, majorán, oregano a materina dúška. Cenové relácie týchto bylín sa pohybujú od 1,60 € do 2,90 €.

V prípade potreby tu nájdete aj zeminové substráty od rôznych dodávateľov. Okrem záhradných substrátov majú zeminu pre izbové rastliny, balkónové, substráty pre byliny, zeleninu, okrasné dreviny či rašelinu. Na výber sú balenia od 10 do 60 litrov.

V Kvetinárstve Tália – Vence & Ikebany sa snažia rozširovať služby pre svojich zákazníkov, čo je výsledkom otvorenia záhradníckej sekcie.

Do budúcna plánujú postaviť prístavbu, ktorá zväčší celé kvetinárstvo, postaviť chcú tri fóliovníky a tiež zimnú záhradu s exotickými stromčekmi, ktoré budú na predaj.

Samozrejme, počas celého roka predávajú pohrebné vence, kvety, ikebany a iný sortiment umiestnený v dvojpodlažnej budove. V prípade záujmu a otázok môžete kontaktovať ľudí z kvetinárstva na telefónnom čísle 0911 525 829. Viac o ponuke nájdete na sociálnej sieti facebook, instagram  alebo aj na internetovej stránke venceikebany.sk

ADRESA
Kvetinárstvo Tália – Vence & Ikebany
Železničiarska 5628/2A
907 01 Rimavská Sobota
Tel. : 0911 525 829

Zdroj: PR- článok