Deň zamilovaných sa blíži. Inšpiráciu, ako potešiť svoju polovičku, by ste mohli nájsť v Kvetinkove

Valentín, sviatok zamilovaných, je najznámejším dňom vo februári. Mnoho ľudí v tento deň obdaruje svojho partnera milým darčekom. Medzi najčastejšie a najjednoznačnejšie dary patria kvety. Je to jednoduchý spôsob, ako zapôsobiť na svoju polovičku, alebo vyčariť úsmev na tvári svojich blízkych. Kvety vždy dokážu vyjadriť jednu z najmocnejších symbolík prejavu pozornosti a lásky. V rimavskosobotskom kvetinárstve KVETINKOVO vám pripravia nádherné, vždy čerstvé a unikátne kytice pre tých, na ktorých záleží. A to nielen na Valentína, ale aj počas celého roka. V článku sa o KVETINKOVE dočítate viac.

„Podeliť sa o kvetinu znamená podeliť sa o šťastie“. Týmto citátom privíta zákazníkov majiteľka novootvoreného kvetinárstva KVETINKOVO v Rimavskej Sobote Eva Koudelková. Tá si splnila svoj veľký sen o vlastnom kvetinárstve. Nájdete ho na Ulici Gorkého.

„Odmala som mala pozitívny vzťah k aranžovaniu. Už ako dieťa som na záhrade stále robila niečo s kvetmi,“ uviedla pre vobraze.sk Eva. „Robila som v administratíve, no zistila som, že ma tá práca nenapĺňa, a keď som sa rozhodla, že toto povolanie už nechcem vykonávať, prihlásila som sa na prvý aranžérsky kurz. Vtedy som zistila, že toto je cesta, po ktorej chcem ďalej kráčať“. Kurzy jej postupne pribúdali a medzi tie najlepšie z nich bezpochyby radí absolvovanie kurzov u svetoznámeho floristu Róberta Bartolena, ktorý zabezpečoval napríklad aj výzdobu pri príležitosti návštevy pápeža. „Získala som u neho veľmi vzácne certifikáty a skúsenosti, na ktoré som hrdá,“ dodala Koudelková.

„Po istom čase som začala robiť v kvetinárstve, kde som zúročila svoje znalosti a získala opäť nové skúsenosti. Keď som sa dozvedela, že sa uvoľnil priestor, ktorý mi učaroval, padlo rozhodnutie otvoriť si vlastné kvetinárstvo KVETINKOVO,“ priblížila jeho majiteľka.

To, čím sa chce odlíšiť od ostatných kvetinárstiev, je využívanie čo najviac prvkov vychádzajúcich z prírodných zdrojov. „Milujem prírodu a všetko prírodné, a to sa, samozrejme, prejavuje v mojich kyticiach, vencoch či výzdobách. Mojou filozofiou je byť čo najviac spätý s prírodou s minimálnym použitím umelín. Aj aktuálne trendy vo floristike sa uberajú týmto smerom, keďže sa kladie vysoký dôraz na ochranu životného prostredia,“ ozrejmila.

V aktuálnej ponuke kvetinárstva sú vianočné aranžmány, vence, ozdoby na stromček, ktoré sú prevažne z ihličia, prútikov, dreva, šišiek a mnohých iných doplnkov. Okrem toho v KVETINKOVE nájdete aj široký výber rezaných kvetov, črepníkových kvetov či dekorácií.

Samozrejmosťou sú služby spojené so svadobnými aranžmánmi, výzdobami priestorov pri príležitosti rôznych osláv, plesov, reštaurácií, kostolov, ale tiež pohrebov. „Mnoho ľudí si myslí, že napríklad smútočné vence zo živej čečiny dlho nevydržia. Opak je však pravdou a vence, ktoré viažem pri príležitosti všetkých svätých zaručene vydržia až do jari a zároveň tak nezaťažujeme životné prostredie.“

„Som šťastná, že sa mi podarilo splniť si tento sen a mojou prioritou je neustále sa vzdelávať, zúčastňovať sa nových kurzov, aby som mohla robiť radosť svojim zákazníkom,“ zdôraznila Eva Koudelková.

Kvetinárstvo KVETINKOVO môžete kontaktovať na telefónnom čísle 0918 752 404, prostredníctvom stránky na Facebooku, ale aj osobne na adrese: Gorkého 3852/ 35 Rimavská Sobota.

Otváracie hodiny:

Zdroj: PR – článok , foto: Gabriela Gyuránová