Zvolenčanky prerušili víťaznú sériu Poltárčaniek

K výhram Zvolena nad Poltárom prispeli aj Želmíra Patrášová (vľavo) a Alexandra Garguláková

Vo východnej skupine prvej ligy vo volejbale žien bolo na programe štvrté kolo. Hráčky MVK Poltár sa prvýkrát v aktuálnom ročníku predstavili na palubovke súperiek. Predchádzajúce tri kolá totiž odohrali v domácom prostredí a nezaváhali v ňom, vyhrali všetkých šesť duelov. Zverenkyne trénera Borisa Dreisiga včera cestovali do Zvolena, kde prišli o neporaziteľnosť. Volejbalistky TJ Slávia TU zdolali Poltár v obidvoch stretnutiach zhodne 3:0. Poltársky tím však naďalej figuruje na druhej priečke v tabuľke (šesť výhier, dve prehry – 17 bodov). Hráčky hnúšťanskej Iskry mali privítať Lokomotívu Čadca, ale tieto zápasy boli odložené, keďže Rimavskosobotský okres je podľa Covid automatu v čiernej farbe. Okres Čadca je tam už dlhšie, a tak si súperky nemohli zmerať sily ani na Kysuciach.

TJ Slávia TU Zvolen – MVK Poltár 3:0 (21, 25, 24), 3:0 (22, 13, 21)

V poltárskej zostave tentokrát chýbala Beata Sojková, jedna z dvoch hráčok, ktoré v MVK hosťujú z Rimavskej Soboty. Poltár vstúpil do prvého zápasu nádejne, lenže záver úvodného setu si postrážili Zvolenčanky. Rozuzlenie druhého i tretieho dejstva priniesla dramatická koncovka a vyznela v neprospech MVK. Hostky mali setbal na konci druhého i tretieho setu, no nevyužili ho.

Slávistky ukázali svoju kvalitu aj v druhom dueli, rovnako nestratili ani set. V prvom sete sa chlieb lámal znovu v jeho závere. Ten druhý sa stal poľahky korisťou domáceho kolektívu. V treťom sete Zvolenčanky jasne viedli, no potom akoby vyšli z rytmu a Poltár vyrovnal na 21:21. Napokon bolo však toto dejstvo predsa len posledné, ďalšie lopty získalo zvolenské družstvo.

Dres Zvolena si obliekajú štyri odchovankyne banskobystrického volejbalu. Jednou z nich je Lucia Holčíková, ktorá v kadetskom veku hosťovala v Poltári.

MVK Poltár: Radová, Hajdóci, Findrová, D. Nociarová, Kudlíková Gondeková – liberka T. Števková (Strmeňová).

Zdroj: vobraze.sk