Zdobí ho rýchlosť a má čuch na góly. Kevin Oláh pokračuje v drese R. Soboty

Kevin Oláh zostáva v MŠK Rimavská Sobota. Kým v jarnej časti minulej sezóny na Gemeri hosťoval, teraz z MŠK Novohrad Lučenec do Rimavskej Soboty prestúpil. „Mal som všelijaké ponuky. Sedel som aj s predstaviteľmi Lučenca, oslovilo ma Fiľakovo i Kalinovo, ale aj kluby z nižších súťaží, mal som možnosť ísť do Švajčiarska. Rozhodol som sa však pre pôsobenie v Rimavskej Sobote. Dohodol som sa s konateľom Ondrejom Václavikom na podmienkach spolupráce. Zavážilo, že hráčsky kolektív prakticky zostal pokope a pokračuje aj tréner Eugen Bari,“ povedal pre vobraze.sk dvadsaťročný Kevin Oláh.

Jeho vzorom je Brazílčan Neymar. Z centra Novohradu prišiel v zime a v jarnej časti uplynulého ročníka strelil v rimavskosobotských farbách šesť gólov. Oživil hru Soboťanov a prispel k tomu, že naďalej budú účinkovať na treťoligovej scéne. „Chcel som dať väčší počet gólov. V niektorých zápasoch som však mal smolu v koncovke,“ uviedol nadaný Kevin Oláh. Navyše, v domácom zápase s Krásnom nad Kysucou nepremenil penaltu. „Po dlhom čase sa mi stalo, že som nevyužil penaltu, brankár mi ju chytil,“ reagoval krajný záložník. „V domácich zápasoch sa mi celkovo nedarilo tak ako vonku. Na ihriskách súperov som hral lepšie, bol som tam uvoľnenejší.“

Kevin Oláh pochádza z obce Panické Dravce, kde aj začínal s futbalom. Jeho ďalšou hráčskou zastávkou bola Veľká nad Ipľom, odkiaľ si to namieril do Lučenca. Už v mládežníckych kategóriách preukazoval čuch na góly. Jeho silnou stránkou je rýchlosť. Ako Oláh poznamenal, v žiackom veku začal presné zásahy oslavovať saltom, nadviazal na to ako dorastenec a preniesol si to tiež do seniorskej kategórie. „Určite mienim pokračovať v takomto spôsobe oslavy gólov. Nehovorím však, že vždy predvediem salto,“ naznačil. Uvedomuje si, že potrebuje byť efektívnejší v koncovke. „Dostávam sa do šancí, ale musím popracovať na ich lepšom premieňaní,“ priznal.

Rimavská Sobota bude zápoliť od augusta v tretej lige Východ. Namiesto štyroch tretích líg zostanú po reorganizácii na Slovensku iba dve. „Myslím si, že tretia liga Východ bude na lepšej úrovni, než bola tretia liga Stred a bude teda ťažšia. Mám ambície dať čo najviac gólov a pridať k nich aj nejaké asistencie,“ povedal Oláh. V budúcnosti by si podľa jeho slov veľmi rád zahral druhú či prvú ligu. „Rád by som skúsil šťastie i v zahraničí. Nesnívam každopádne o tom, že by som si obliekal dres najlepších klubov na medzinárodnej scéne. Nejaké sny ale mám,“ podotkol.

Komplikuje mu futbalový život skutočnosť, že je Róm? „Vypočul som si pár slov na moju adresu v Rimavskej Sobote. Neriešim to. Ľudia sú všelijakí. So mnou to nezamáva, mám svoju hlavu a idem si svoje. Na domácich zápasoch v Lučenci som sa s tým nestretol. V Lučenci som mal v istom období spoluhráčov z Brazílie. Nebrali ma vtedy ako Róma, ale ako zahraničného hráča. Aj niektorí rozhodcovia či súperi sa so mnou rozprávali po anglicky. Počúval som pokriky, že som Španiel alebo Arab,“ odvetil Kevin Oláh.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album K. Oláha, MŠK R. Sobota

„Realizované s finančnou podporou Fondu na podporu kultúry národnostných menšín“