Valkučák sa stal trénerom mužstva MŠK R. Sobota v kategórii U15

Marek Valkučák

Mladých futbalistov MŠK Rimavská Sobota v kategórii U15 povedie v jarnej časti tréner Marek Valkučák (42). Na tomto poste vystriedal Miroslava Kéryho. Rimavskosobotskí žiaci účinkujú v prvej lige. Na nového kormidelníka tímu nečaká jednoduchá úloha. „Marek Valkučák má áčkovú licenciu, čo bolo najdôležitejšie. Odviedol veľmi dobrú prácu v kategórii U12, kde pôsobil doteraz. Týka sa to jednak tréningového procesu i celkovo organizácie činnosti okolo mužstva. Z týchto dôvodov som mu ponúkol funkciu profesionálneho trénera v kategórii U15 a on to prijal. Jednoznačne dúfam, že pozdvihne pätnástku. Jeho asistentom bude Štefan Vámoš, ktorý sa vracia do klubu,“ povedal pre vobraze.sk konateľ MŠK Rimavská Sobota Ondrej Václavik, ktorý je sklamaný z účinkovania tímu v jesennej časti.

Rimavskosobotskej pätnástke sa na jeseň v prvej lige Stred vôbec nedarilo a obsadila posledné dvanáste miesto. Hráči MŠK prehrali všetkých jedenásť zápasov (so skóre 6:63), nezískali teda ani bod. Na jar sa predstavia v nadstavbovej časti súťaže, v ktorej bude zápoliť osem mužstiev. Všetky začnú z bodového hľadiska od nuly. Konateľ MŠK Václavik poukázal na to, že vypadnúť by nikto nemal, závisí to však od licenčného konania.

Marek Valkučák si počas hráčskej kariéry zahral aj prvú ligu. Ako tréner má skúsenosti tiež zo seniorského futbalu. Miroslav Kéry sa stal novým koučom treťoligového áčka FTC Fiľakovo.

Zdroj: vobraze.sk, foto: FB MŠK Rimavská Sobota