Václavik vyhral anketu Gól mesiaca

Jeho parádny gól do ružomberskej siete zabodoval. Futbalista Rastislav Václavik sa stal víťazom ankety Gól mesiaca október. Hráčovi MFK Tatran Liptovský Mikuláš sa to podarilo prvýkrát v kariére. V zápase 14. kola prvej ligy predviedol výbornú individuálnu akciu. Prekabátil troch hráčov MFK Ružomberok a ľavačkou prekonal zvnútra šestnástky brankára Krajčírika. Hlasujúci si mohli vybrať z piatich fortunaligových gólov a napokon sa priklonili na stranu dvadsaťpäťročného stredopoliara z Bakty. Práve tento zásah v prvej lige považuje za svoj najkrajší.

„Dostal som kopačky a k tomu peknú trofej, ktoré mi boli odovzdané v piatok pred tréningom. Samozrejme, že ma toto individuálne ocenenie veľmi teší. Myslím si, že som si ho aj zaslúžil tým, aký gól som strelil,“ povedal pre vobraze.sk Rastislav Václavik. Ako dodal, zavážiť mohlo, že jeho gólu predchádzala pekná akcia, nešlo len o zakončenie. Týmto sa gólový moment v jeho podaní odlišoval od ostatných. „Prešiel som cez troch protihráčov a slabšou nohou som poslal loptu do vinkla. Rozhodujúci však boli hlasujúci. V Rimavskej Sobote sa spojili ľudia, zahlasovali za mňa, čo bolo fajn. Ďakujem za prejavenú podporu,“ uviedol bývalý mládežnícky reprezentant. Naznačil, že v šatni ho to bude niečo stáť.

V jesennej časti Fortuna ligy skóroval trikrát. Celkovo má na konte v najvyššej súťaži päť gólov, z toho dva dal z pokutových kopov. V predposlednom jesennom kole však nepremenil v domácom stretnutí proti Trenčínu penaltu. V jeho závere mohol za nerozhodného stavu 1:1 zabezpečiť Liptákom výhru. „Mrzelo ma to celý týždeň. Už ale s tým nič nenarobím,“ reagoval Václavik. Dvakrát rozvlnil sieť v aktuálnej sezóne v Slovnaft Cupe.

Liptovský Mikuláš prezimuje s deviatimi bodmi na poslednej dvanástej priečke. „Výsledkovo sa nám jesenná časť nevydarila, čo je veľká škoda. Naša hra pritom nebola vôbec zlá, ale keď nedávame góly, nie sú, bohužiaľ, ani body,“ skonštatoval stredný záložník, ktorý nastúpil v každom prvoligovom dueli. „Pre mňa osobne to bola veľmi úspešná jeseň,“ poznamenal bývalý mládežnícky reprezentant.

Rastislav Václavik začínal s futbalom v ŠK Tempus Rimavská Sobota. Na jeho kariéru malo výrazný vplyv pôsobenie v MŠK Žilina, kde zároveň naskočil do seniorskej kategórie. Hosťoval aj v MŠK Rimavská Sobota.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album R. Václavika