Tréner Vasylyev sa lúči s MŠK R. Sobota

Volodymyr Vasylyev nepovedie futbalistov treťoligového MŠK Rimavská Sobota v najbližšom zápase proti ŠK Odeva Lipany. Po ôsmom kole totiž skončil na poste kormidelníka Soboťanov. „Viedlo ma k tomu to, že som dostal oveľa lepšiu ponuku z iného klubu, ktorý je blízko môjho domova. Nebol by som tak ďaleko od rodiny. Zavážili aj finančné podmienky a ďalšie možnosti môjho trénerského rozvoja. Preto som sa rozhodol ísť do druhého klubu a skončiť v R. Sobote na vlastnú žiadosť,“ povedal pre vobraze.sk Volodymyr Vasylyev (37). Zatiaľ nekonkretizoval klub, do ktorého mieri. Doterajší lodivod MŠK žije v Trenčíne.

Rimavskosobotský mančaft viedol od začiatku letnej prípravy. „Keď som prebral rimavskosobotské mužstvo, bolo v ňom osem – deväť hráčov. Káder sme potom doplnili. Vytiahol som do A- tímu aj dorastencov. Snažil som sa rozvíjať chalanov. Bohužiaľ, doteraz prebieha pohyb v kádri, najnovšie prišli Brazílčania. Stále niekto prichádzal a niekto odchádzal,“ skonštatoval mladý lodivod, ktorý pochádza z Ukrajiny.

„Spolupráca s mužstvom bola dobrá. Hráči rešpektovali pokyny. Posunuli sme sa dopredu, svedčili o tom víťazné zápasy s Popradom a v Dolnom Kubíne, v ktorých sme nedali súperom šancu a zložili sme ich na kolená. V nedeľňajšom zápase v Stropkove nám chýbalo trochu šťastia a dopadol zle. Naše mužstvo tam však podalo veľmi sympatický výkon. Viem, že výkon deň po zápase nikoho neujíma, ale dôležité sú výsledky a góly. Prácu s rimavskosobotským mužstvom hodnotím veľmi pozitívne. Je talentované, ale potrebuje čas, aby sa dostalo tam, kam patrí. Určite pritom patrí vyššie v tabuľke. Som rád, že som mal možnosť pracovať v R. Sobote, bola to pre mňa česť. Prešiel som zase nejakou školou, získal som nové skúsenosti. Na pôsobenie v R. Sobote v živote nezabudnem,“ uviedol Volodymyr Vasylyev.

R. Sobota sa nachádza v tabuľke so šiestimi bodmi (dve výhry a šesť prehier so skóre 12:18) na štrnástom mieste. „To priebežné štrnáste miesto je pre mňa každopádne sklamaním. V tréningovom procese vyzerá tím úplne inak. Iné to je, keď potom vyjdeme na ihrisko. V domácom stretnutí s Kalinovom mohlo byť rozhodnuté po pätnástich minútach, mohli sme dať tri góly. Ale, bohužiaľ, stala sa opačná vec. My chceme hrať futbal, vieme ho hrať a súper využil dve štandardné situácie, na ktoré sme doplatili,“ vyjadril sa ambiciózny kouč.

Podľa jeho slov sú skúsení a starší hráči ako Matej Vargic, Peter Petrán, Csaba Juhásza lídrami v kabíne. „Viac je však v mužstve mladých hráčov a tí sa potrebujú zohrať. Ako som spomínal, R. Sobota patrí vyššie. Myslím si, že jej to pôjde, musí to prísť,“ doplnil.

Športový riaditeľ A-tímu MŠK R. Sobota Jozef Pisár pre vobraze.sk uviedol, že ho tréner Vasylyev svojím krokom zaskočil. „Takto sa veci neriešia. Nič nevravel a potom mi to len oznámil v nedeľu večer,“ dodal.

Volodymyr Vasylyev prišiel do R. Soboty zo Spartaka Myjava, kde bol asistentom trénera Ladislava Hudeca a viedol tréningový proces myjavského tímu. Spartak obsadil v lanskom ročníku druhej ligy siedme miesto, no následne sa prihlásil iba do tretej ligy Západ. V závere sezóny 2022/2023 bol Vasylyev poverený vedením mužstva po tom, ako skončil Lukáš Kaplán vo funkcii kormidelníka Myjavy. Predtým trénoval Vasylyev mládež v AS Trenčín, ŠKF Sereď i v Spartaku Myjava.

Zdroj: vobraze.sk