Tituly zápasníkov R. Soboty Ďurča a Hoffmana

Filip Ďurčo v červenom drese

Zápasníci Lokomotívy Rimavská Sobota majú za sebou majstrovstvá Slovenska vo viacerých vekových kategóriách. Presadila sa na nich predovšetkým dvojica Filip Ďurčo a Nikolas Hoffman. Kým Ďurčo si už vyskúšal zápolenie na majstrovstvách Európy do 15 rokov, Hoffman je nováčikom na zápasníckej žinenke.

Nikolas Hoffman (do 48 kg) získal titul na republikovom šampionáte kadetov vo voľnom štýle, ten sa konal v Snine. Rovnako tam triumfoval tiež Ďurčo (do 45 kg). Hoffman (do 48 kg) kraľoval aj na M – SR kadetov v grécko-rímskom štýle.Prvé miesto v ňom obsadil i Ďurčo (do 45 kg), ktorý ale nemal vo svojej váhe žiadneho súpera. „Hoffman začal trénovať iba v máji a prekvapil na M – SR, veľmi dobre si počínal. Bolo to jeho súťažná premiéra. Je to šikovný chlapec. Ďurčo potvrdil pozíciu reprezentanta,“ povedal pre vobraze.sk predseda ZO Lokomotíva Rimavská Sobota Jozef Radnóti.

Filip Ďurčo (do 44 kg) dominoval takisto aj na národnom šampionáte starších žiakov vo voľnom štýle. Rozšíril svoju zbierku prvenstiev. Dejiskom M – SR bola pred týždňom Rimavská Sobota. Na medailových pozíciách sa okrem neho umiestnil trojlístok zástupcov Lokomotívy, druhé miesto obsadil Nikolas Kondáš (do 52 kg), Nikolas Berki (do 35 kg) a Attila Berky (do 41 kg) skončili zhodne tretí.

„Ďurčo to mal na M – SR starších žiakov ťažšie než na M – SR kadetov. Nikolas Berki by mal aj na zlato, ale je zbrklý. Kondáš nemal na súpera z Košíc, ktorý si vybojoval titul. Ten už zápasí nejakých osem rokov,“ vyjadril sa šéf rimavskosobotského oddielu. Ako dodal, perspektívu vo svojej premiére ukázal Adam Ramža (do 68 kg), ktorý skončil siedmy.

Soboťania si priviezli cenné kovy aj z majstrovstiev Slovenska mladších žiakov vo voľnom štýle. Tie prebiehali na začiatku júla v Košiciach. Striebro pribudlo do zbierky Attilovi Berkymu (do 40 kg), druhý skončil tiež Kristián Balyo (do 73 kg), ale v jeho hmotnosti štartovali len dvaja pretekári. Tretie miesto zhodne obsadili Patrik Vetrák (do 31 kg) a Adrián Hrúz (do 62 kg).

„Na M – SR starších i mladších žiakov sme získali po štyri medaily. Je to dobrý výsledok, aj keď som trochu čakal, že by sme mohli mať medzi mladšími žiakmi aj titul. Vetrák tam pokašlal jeden zápas. Chlapcom chýbajú v tejto pandemickej dobe súťaže, nie sú vysúťažení. Ale napriek všetkému je spokojnosť,“ uviedol Radnóti.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album Michala Radnótiho