Štyri džudistky TJ Mladosť Relax R. Sobota sa tešili zo zlata na domácej Grand Prix a cenné kovy pridali aj ďalší

Miroslava Benčíková (TJ Mladosť Relax R. Sobota) získala zlato

Na zimnom štadióne v Rimavskej Sobote predviedli svoje schopnosti mladí džudisti. V sobotu bol dejiskom tradičnej Grand Prix. Zápolili na nej pretekári z desiatich krajín. Štyri zlaté, deväť strieborných a sedem bronzových medailí získali džudisti TJ Mladosť Relax R. Sobota. Tá obsadila v celkovom hodnotení klubov a oddielov štvrté miesto.

„Na turnaji sa predstavilo 742 pretekárov z desiatich štátov. Na Grand Prix malo zastúpenie 76 klubov a oddielov. Na tomto 46. ročníku podujatia sme zaznamenali rekordnú účasť súťažiacich. Veľa klubov pricestovalo z Maďarska. Myslím si, že z hľadiska organizácie dopadol super. Mali sme menej stresu. Vyhli sa nám technické problémy z minulého roka,“ povedal pre vobraze.sk predseda oddielu džuda TJ Mladosť Relax R. Sobota Jozef Nociar.

„Naši džudisti získali celkovo 20 medailí. Je to dobrý výsledok. Táto medailová zbierka bola lepšia, ako som v tejto silnej konkurencii očakával. Keďže prvenstvá si vybojovali štyri dievčatá, tak by naši chlapci mali zabrať,“ skonštatoval Nociar. Ako ďalej povedal, oddiel Mladosť Relax obsadil v konečnom poradí naprieč všetkými vekovými kategóriami štvrté miesto. „Hodnotím toto umiestnenie pozitívne. Prvá skončila reprezentácia Maďarska do 15 rokov, druhé miesto obsadili džudisti ŠK Zemplín Michalovce a tretie DTVK Miškovec. V rámci kategórie mladších žiačok a žiakov sme však zvíťazili a v kategórii mini nám patrilo tretie miesto,“ referoval Jozef Nociar.

Prvenstvo si na podujatí vybojovali z rimavskosobotského oddielu Mladosť Relax Lea Megelová (do 44 kg) a Miroslava Benčíková (do 57 kg), ktoré súťažili v kategórii mladších žiačok (U13). Okrem nich sa však zo zlata tešili aj Lucia Petříčková (U9 do 25 kg) a Ela Papaneczová (U9 do 31 kg).

Na striebornej priečke sa umiestnili: Zsolt Lajka (U9 do 23 kg), Damian Sklenka (U9 do 28 kg), Oskar Belko (U9 do 36 kg), Dávid Farkaš (U9 do 42 kg), Viktória Fősző (U9 do 31 kg), Noel Ádám (U11 do 23 kg), Kevin Révész (U13 do 27 kg), Adam Mišove (U13 do 73 kg) a Daniel Jakab (U15 nad 81 kg).

Tretie miesto obsadilo sedem džudistov Mladosť Relax: Leó Lajka (U9 do 27 kg), Adam Kýpeť (U9 do 28 kg), Adam Ladislav Baláž (U9 do 36 kg), Chloé Ádám (U11 do 23 kg), Ema Krišteková (U11 do 25 kg), Igor Lipták (U13 do 30 kg) a Mia Tóthová (U13 do 52 kg).

Pred začiatkom turnaja si prevzali plakety činovníci, ktorí sú spätí s oddielom Mladosť Relax. „Ocenili sme takýmto spôsobom bývalého predsedu oddielu Jaroslava Mlynára, bývalého trénera a člena výboru Jána Uhliara či bývalého trénera a súčasného člena výboru i sponzora Vojtěcha Kupku. Zagratulovali sme tiež nášmu trénerovi Ivanovi Útisovi k tomu, že získal druhý dan,“ povedal Jozef Nociar. Doplnil, že v nedeľu sa uskutočnil na zimnom štadióne kemp pod taktovkou trénera Bertalana Hajtósa z Maďarska, strieborného medailistu z olympijských hier v Barcelone, niekdajšieho európskeho šampióna a medailistu z majstrovstiev sveta.

Zdroj: vobraze.sk, TJ Mladosť Relax R. Sobota