Soboťanka Uhrinová sa stala majsterkou Slovenska vo florbale

Denisa Uhrinová s priateľom Martinom

Florbalistka Denisa Uhrinová z Rimavskej Soboty sa stala v drese extraligového FBK Harvard Partizánske majsterkou Slovenska. Partizánske totiž zvládlo rozhodujúci piaty zápas finálovej série proti Nemšovej a zvíťazilo v ňom doma 3:1. Devätnásťročná Uhrinová mala na tom značný podiel. Strelila úvodný gól sobotňajšieho duelu a pri druhom zásahu domácich asistovala. Partizánske celkovo zdolalo Nemšovú v sérii 3:2 na zápasy. „Je to niečo super. Tie pocity z majstrovského titulu sú neopísateľné. Oslávili sme to tak, ako sa patrí,“ uviedla pre vobraze.sk obrankyňa Denisa Uhrinová.

Prvýkrát zažila oslavy titulu. „Piaty zápas finálovej série bol môj najvydarenejší. V predchádzajúcich som neskórovala. Finálovú sériu sme zvládli vďaka tomu, že sme bojovali ako tím. Bola som počas nej vyťažená. Nastupovala som v prvej a druhej obrannej formácii,“ dodala odchovankyňa FBC Slovan Rimavská Sobota s reprezentačnými skúsenosťami. Vlani hrala na majstrovstvách sveta junioriek v Poľsku.

Partizánske nemalo pôvodne majstrovské ambície. „Ako extraligový nováčik sme sa spočiatku chceli udržať v súťaži. Neskôr boli naše ambície postúpiť do play – off, a keď sme tam už tam boli, začali sme pomýšľať na titul a aj sme si ho napokon vybojovali. Mám za sebou nezabudnuteľnú sezónu. Toto je najcennejšia medaila, akú som doteraz získala. Ako prvá florbalistka z Rimavskej Soboty mám zlato z extraligy žien,“ neskrýva radosť Uhrinová.

FBK Harvard obsadil v základnej časti tretie miesto a na rovnakej pozícii figuroval tiež po nadstavbe. Vo štvrťfinále play – off prešli jeho hráčky cez Hurikán Bratislava a v semifinále pokorili Pruské. Pikantériou je, že Denisa si už v minulosti vyskúšala najvyššiu súťaž žien práve vo farbách NTS FK – ZŠ Nemšová. „Chcela by som pokračovať v Partizánskom, ale je to ešte v štádiu riešenia,“ poznamenala mladá hráčka, ktorá pracuje ako pedagogická asistentka. V Hyundai extralige skórovala sedemkrát a pridala k tomu šesť asistencií.

Denisa Uhrinová bola v tomto ročníku zároveň líderkou prvoligového tímu žien ŠK FTC Fiľakovo. Pozornosť pútala svojimi výkonmi i produktivitou. Stala sa najlepšou strelkyňou fiľakovského kolektívu i najproduktívnejšou hráčkou (37 gólov a 22 asistencií). Pripisuje to tomu, že bola jednou z najskúsenejších hráčok FTC. Popri účinkovaní v jeho farbách mala striedavé štarty v spomínanom extraligovom Partizánskom. Fiľakovo obsadilo tretie miesto. „Je to historické umiestnenie. Chceli sme však dosiahnuť viac, ako je bronzová pozícia. Mali sme šancu postúpiť v semifinálovej série cez béčko Nemšovej, ale súperky posilnili extraligové hráčky a vypadli sme s nimi. Najprv som teda zažila smútok a neskôr veľkú radosť z extraligového prvenstva,“ povedala Uhrinová.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album D. Uhrinovej