Soboťania si podelili body so Sninou

Futbalisti MŠK Rimavská Sobota nedokázali v domácom zápase s MFK Snina skórovať. Zverenci kouča Eugena Bariho remizovali 0:0 s východniarmi, ktorým sa na jar darí a sú tretí v tabuľke. Po sérii štyroch prehier si pripísali Gemerčania na konto nerozhodný výsledok. Na svojom štadióne však nevyhrali už v treťom dueli za sebou. Tretia liga Východ pokračovala stretnutiami 23. kola.

Diváci sa nedočkali korenia futbalu, ktorým sú góly. V prvom dejstve k tomu boli bližšie domáci, lenže vyloženú šancu Úradníka zlikvidoval brankár Sniny Piroščák. Po zmene strán však pohrozili aj hostia. Dve ich veľké šance zmaril brankár MŠK Ťapaj. Na druhej strane vyrazil nebezpečnú strelu Rakytu spoza šestnástky gólman Sniny. Domáci sa snažili strhnúť víťazstvo na svoju stranu, ale v ofenzíve sa nepresadili. Nepodarilo sa to striedajúcemu Gembickému a hlavou ani Jackuliakovi v sľubnej pozícii. Snina sa ukázala v dobrom svetle.

V zostave MŠK R. Sobota mal na striedavý štart päťnásobné zastúpenie prvoligový MFK Ružomberok – brankár Dominik Ťapaj, Viktor Úradník, Kevin Švehla, David Jackuliak, Giuliano Antonio Marek. Gemerčania na jeseň remizovali vo ôsmom kole v Snine 3:3.

MŠK Rimavská Sobota – MFK Snina 0:0
Zostava R. Soboty: Ťapaj – Úradník, Petrán (79. Oluwaseun Japhet), Ciprus, Marek – Juhász (79. Krištof), Švehla (88. Kurek), Rakyta, Jackuliak, Aremu (56. Matej) – Emeka Okonji (56. Gembický).

R. Sobota sa nachádza v tabuľke s 35 bodmi (desať víťazstiev, päť remíz, šesť prehier so skóre 36:23) naďalej na šiestom mieste. Na líderskej pozícii figurujú Stropkovčania, ktorí majú 38 bodov. Rovnaký počet nazbieralo aj druhé Fiľakovo. V ďalšom kole Soboťania pocestujú do Spišského Podhradia.

Zdroj: vobraze.sk