Soboťania schytali debakel v Bardejove

Futbalisti MŠK Rimavská Sobota cestovali v pätnástom kole tretej ligy Východ do Bardejova. Rozlúčka s jesennou časťou súťaže im však absolútne nevyšla. V súboji susedov v tabuľke schytali Gemerčania nakladačku. Bardejovčania suverénne vyhrali nad zverencami kouča Eugena Bariho 8:1. Partizán nasúkal hosťom poltucet gólov už v prvom dejstve. Všetko to začal v 3. min Somov, nadviazal na neho v 16. min Haščák a tretí zásah pridal v 31. min Kukulský. Na 4:0 upravil v 34. min Somov a v 37. min skompletizoval Somov hetrik. Autorom šiesteho gólu východniarov bol v 45. min Borok. Z pokutového kopu zaznamenal v 53. min Marko Lukáč siedmy gól domácich. Rimavskosobotský hráč Erik Ľupták nepremenil v 71. min penaltu. Striedajúci Kevin Oláh však predsa len prekonal v 88. min bardejovského brankára. V tomto ročníku rozvlnil sieť druhýkrát. Posledné slovo v zápase mal v 89. min domáci Nikolas Lukáč.

V zostave Rimavskej Soboty nastúpil v Bardejove len jeden hráč z fortunaligového MFK Ružomberok, ktorým bol Jakub Rakyta. Ten hral v dvoch septembrových zápasoch za národný mančaft do 20 rokov proti Uzbekistanu. Na jeseň skóroval v drese MŠK dvakrát.

Partizán Bardejov BŠK – MŠK Rimavská Sobota 8:1 (6:0)
Zostava R. Soboty: Gregor – Aleksič (30. Rigo), Petrán, Gardič (57. Koóš), Ľupták (77. Halaj) – Juhász, Ciprus, Iboš, Rakyta, Fadairo (46. Oláh) – Gembický. Rimavskosobotský tím odohral v jesennej časti na ihriskách súperov šesť duelov, z ktorých dva vyhral, raz remizoval a trikrát prehral.

Soboťania klesli v tabuľke zo štvrtého na piate miesto, ale môžu ešte zimovať aj na nižšej pozícii. Hráči MŠK nazbierali v prvej polovici sezóny 26 bodov (osem víťazstiev, dve remízy, päť prehier so skóre 30:26).

Zdroj: vobraze.sk