Soboťania podľahli Oravskému Veselému

Marko Kelemen (v popredí) bol vylúčený

Futbalisti MŠK Rimavská Sobota v prvom jarnom domácom zápase výkonom nepresvedčili a ani nezabodovali. V devätnástom kole tretej ligy Východ prehrali s Tatranom Oravské Veselé 0:1. Hostia rozhodli o svojom víťazstve v 89. minúte. Po akcii do otvorenej obrany skóroval Ján Jurky. Domáci hrali v tom čase bez Marka Kelemena, ktorý uvidel v 81. min po druhej žltej karte červenú. Zverenci kouča Eugena Bariho sa nedokázali v ofenzíve presadiť. Šance si však vytvorili obidve mužstvá.

V rimavskosobotskej zostave mal päťnásobné zastúpenie fortunaligový MFK Ružomberok – Mário Mrva, Matúš Malý, Marko Kelemen, Oliver Luterán a Samuel Šefčík. Prvýkrát nastúpili v zostave MŠK Luterán a Šefčík. Iba ako striedajúci hráč naskočil do hry najlepší strelec Soboťanov Sebastián Gembický, ktorý nie je zdravotne fit. V štvrtom kole Rimavská Sobota prehrala v Oravskom Veselom 1:3, jej gól strelil Csaba Juhász. Oravské Veselé je farmou prvoligového MFK Tatran Liptovský Mikuláš.

Gemerčania prehrali doma tretíkrát v prebiehajúcom ročníku treťoligovej súťaže. Prvé tri stretnutia v odvetnej časti odohrali na ihriskách súperov a získali v nich štyri body.

MŠK Rimavská Sobota – TJ Tatran Oravské Veselé 0:1 (0:0)
Zostava R. Soboty: Gregor – Mrva, Petrán, Malý – Juhász (80. Gembický), Luterán, Iboš, Ľupták, Šefčík (71. Oláh) – Kelemen, Vujoševič.

Soboťania majú naďalej 30 bodov (deväť víťazstiev, tri remízy, sedem prehier so skóre 36:34) a v dvadsiatom kole pocestujú do Lipian. Tie vedú tabuľku. Hráči MŠK klesli z piateho na šieste miesto, predstihlo ich práve Oravské Veselé.

Zdroj: vobraze.sk