Soboťania padli v Oravskom Veselom

ilustračné foto

Futbalisti MŠK Rimavská Sobota nezabodovali v Oravskom Veselom. Zverenci kouča Eugena Bariho utrpeli druhú prehru v jarnej časti a celkovo štvrtú v tomto ročníku. Nepotešili svojich priaznivcov. Oravské Veselé pokorilo Gemerčanov 2:1. Gól MŠK dal Viktor Úradník. V tretej lige Východ bolo na programe dvadsiate kolo. Kým v jesennej časti našli Gemerčania dvoch premožiteľov, na jar prehrali dva zo štyroch duelov.

Domáci sa ujali vedenia v 6. min. Brankára Sokola prekonal Ďanovský. Na rozdiel dvoch gólov zvýšil v 79. min F. Mráz. Kontaktný gól síce potom strelil v 84. min Viktor Úradník, ale vyrovnať sa už Soboťanom nepodarilo. Devätnásťročný Úradník skóroval štvrtýkrát v tomto ročníku.

V základnej zostave MŠK mal na striedavý štart štvornásobné zastúpenie MFK Ružomberok – brankár Branislav Sokol, Viktor Úradník, Giuliano Antonio Marek a Kevin Švehla, na lavičke presedel zápas Lukáš Filipiak. Marek, Švehla i Filipiak sú vekom ešte dorastenci. Kouč Eugen Bari sa musel zaobísť bez vykartovaných Matúša Krištofa, Petra Petrána a nemal k dispozícii ani Lukáša Luptáka. V piatom kole R. Sobota zdolala doma Tatran Oravské Veselé 2:0. Oravské Veselé je farmou druholigového MFK Tatran Liptovský Mikuláš.

TJ Tatran Oravské Veselé – MŠK Rimavská Sobota 2:1 (1:0)
Zostava R. Soboty: Sokol – Úradník, Ciprus, Oluwaseun Japhet, Marek – Juhász (57. Matej), Švehla, Rakyta (57. Vargic), Gembický (79. Abiodun Agboola), Emeka Okonji – Aremu.

Rimavskosobotské mužstvo má naďalej 34 bodov (desať víťazstiev, štyri remízy, štyri prehry so skóre 34:18) a v tabuľke kleslo z druhého na tretie miesto. Soboťania nazbierali rovnaký počet bodov ako druhý Stropkov i Stará Ľubovňa, ktorá poskočila na líderskú pozíciu. V ďalšom kole hráči MŠK privítajú v nedeľu 7. apríla futbalistov ŠK Odeva Lipany.

Zdroj: vobraze.sk