Slíž obsadil tretie miesto na ME

Kristián Slíž v strede

Dvíha ťažké váhy a darí sa mu v tomto športovom odvetví. Kristián Slíž získal na majstrovstvách Európy v silovom trojboji bronzovú medailu. Ich dejiskom bola Plzeň. Štartoval vo váhe do 105 kg. Dvadsaťšesťročný silák z Rimavskej Soboty dosiahol v trojboji výkon 892,5 kg. „Som veľmi spokojný s bronzom. Ide o môj životný úspech. Je to maximum, čo som mohol dosiahnuť,“ povedal pre vobraze.sk Slíž, člen ŠK SPC Častá.

Bola to pre neho druhá účasť na kontinentálnom šampionáte medzi seniormi. Ako doplnil, obidvaja súperi, ktorí ho predstihli, boli lepší. „Klobúk dolu pred nimi. Sú veľmi dobrí. Som rád, že som sa mohol s nimi postaviť na stupne víťazov,“ skonštatoval. Majstrom Európy sa stal Ukrajinec Kovalov, druhé miesto obsadil Grenier z Francúzska.

Slíž pokoril v drepe 357,5 kg, v tlaku na lavičke zvládol 240 kg a v mŕtvom ťahu 295 kg. V drepe a rovnako v tlaku si ukoristil zhodne bronz. „V drepe som potvrdil kvalitu z majstrovstiev Slovenska, pričom na ME je rozhodovanie prísnejšie. Práve v tejto disciplíne sme sa toho obávali najviac. V tlaku na lavičke som skúšal zvládnuť aj ťažšie váhy. Silu by som aj mal, ale technicky mi to nevyšlo. Hodnotím to však pozitívne. V mŕtvom ťahu sme zvolili prvý pokus taký, aby som si zaistil bronz v trojboji. Takticky sme k tomu pristúpili. Druhým pokusom som dorovnal výkon Francúza. Tretie miesto v mŕtvom ťahu mi ušlo tretím pokusom, ktorý bol neplatný,“ priblížil účinkovanie na vrcholnom podujatí Kristián. V jeho hmotnostnej kategórii zápolilo päť pretekárov.

Bronzová priečka v trojboji predstavuje pre Slíža podľa jeho slov nakopnutie do ďalšej fázy športovej kariéry. Na jeseň ho čakajú majstrovstvá sveta. Uskutočnia sa v nórskom Stavangeri. „Je fajn ísť na svetový šampionát ako bronzový medailista z ME,“ reagoval.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album K. Slíža