Rimavskosobotská zápasníčka mieri na majstrovstvá Európy

Rimavskosobotská zápasníčka Kristína Čintalanová sa predstaví na májových majstrovstvách Európy do 23 rokov. Informoval nás o tom predseda ZO Lokomotíva Rimavská Sobota Jozef Radnóti. Dejiskom šampionátu bude Skopje. Čintalanová je úradujúcou majsterkou Slovenska vo voľnom štýle žien(do 57 kg).„Slovensko budú v hlavnom meste Severného Macedónska reprezentovať tri zástupkyne.

Kristína Čintalanová zasiahne do bojov vo váhe do 57 kg. Bude to pre ňu premiéra na vrcholnom podujatí. Vlani mala štartovať na majstrovstvách sveta v juniorskej kategórii, ale tie boli zrušené,“ povedal Radnóti. Poznamenal, že sa mu ťažko odhaduje, ako sú na tom jej konkurentky, keďže kalendár súťaží nabúrala v minulom roku pandémia.

„Myslím si však, že Kristína je pripravená, aby zvládla takéto podujatie. Pracovala na sebe, nezaháľala v príprave. Keď sa dozvedela, že pôjde na ME do 23 rokov, ešte viac pridala v tréningovom procese. So sparingom jej pomáhajú chlapci i dievčatá. Piate miesto by bolo v jej podaní super,“ vyjadril sa Jozef Radnóti. Šéf ZO Lokomotíva Rimavská Sobota ďalej uviedol, že sa reprezentačným trénerom voľnoštýliarov vo vekovej kategórii U15 stal Michal Radnóti. Ten pôsobí ako tréner v rimavskosobotskom oddieli. „Dostal sa tam cez konkurz, a to na päťročné obdobie,“ doplnil Jozef Radnóti. Ako pokračoval, na ME do 15 rokov pocestuje aj Filip Ďurčo (Lokomotíva Rimavská Sobota). V Sofii bude zápoliť v hmotnosti do 41 kg.

Foto: album J. Radnótiho