Rimavskosobotská džudistka obsadila druhé miesto na M – SR

Bolda Zonga Sztankovics strieborná

Džudistka Bolda Zonga Sztankovics (TJ Mladosť Relax Rimavská Sobota) si priniesla z majstrovstiev Slovenska v juniorskej kategórii striebornú medailu. Dejiskom národného šampionátu bol v sobotu Pezinok. Osemnásťročná Szankovics súťažila vo váhe do 63 kg, v ktorej zápolili tri pretekárky. Sztankovics zdolala Natáliu Babčianskú z Mladosti Žilina a podľahla Lenke Tománkovej z 1. JC Pezinok. Tománková tak zopakovala prvenstvo zo septembrového slovenského šampionátu dorasteniek.



„Bolda Zonga zodpovedne pristúpila k príprave na M – SR. Bol to pre ňu prvý turnaj v tomto roku. Ona je ten typ, ktorý má dobrý prístup k tréningovému procesu. Prehrala s mladšou súperkou z Pezinka, ale nebolo to nejaké prekvapenie. Pezinskí džudisti chodia aj na medzinárodné sústredenia, v ich klube dokonca pôsobí tréner z Japonska, ktorého si platia,“ povedal pre vobraze.sk tréner TJ Mladosť Relax Rimavská Sobota Richard Útis. Ako dodal, Sztankovics bola v dorasteneckej reprezentácii a vekom patrí do juniorskej kategórie prvý rok. „Chýba jej u nás na tréningu sparing, lebo džudisti v jej veku už odchádzajú do iných miest. Snaží sa to vykompenzovať kondičnou prípravou a pracujeme aj na technike. Má predpoklady, aby sa ďalej zlepšovala,“ uviedol Útis.

Podľa informácií z rimavskosobotského oddielu je Sztankovics dvojnásobnou majsterkou Slovenska a teraz získala celkovo piate striebro na M – SR.

Bolda Zonga Sztankovics

Zdroj: vobraze.sk , foto album R. Útisa a archív